GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Binance će obustaviti dolarske transfere

Binance će obustaviti dolarske transfere
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2023 / 20:39
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Binance, najveća svjetska kripto mjenjačnica, obustavit će depozite i isplate u američkim dolarima, objavila je tvrtka u ponedjeljak, ne navodeći razlog za tu odluku.

"Od 8. veljače privremeno obustavljamo bankovne prijenose u USD", rekao je glasnogovornik Binancea za CNBC. "Pogođene klijente izravno se obavještava." Tvrtka je rekla da "0,01% mjesečno aktivnih korisnika koristi bankovne transfere u USD" i dodala da "naporno radimo na ponovnom pokretanju usluge što je prije moguće."

Binance US, jedinica tvrtke koju regulira Mreža za suzbijanje financijskog kriminala (FinCEN) Ministarstva financija, rekla je u tweetu da suspenzija ne utječe na nju. Stoga se ovaj potez odnosi samo na klijente izvan SAD-a koji prenose novac na ili s bankovnih računa u dolarima.

Podaci iz Arkham Intelligencea pokazuju da je nakon objave došlo do oštrog skoka u odljevima iz Binanceovih kripto novčanika, jer su milijuni stabilnih kovanica vezanih za dolar poput Tethera i USDC-a tekli u konkurentske burze ili pojedinačne novčanike.

Binanceov neto odljev u američkim dolarima bio je preko 172 milijuna dolara za taj dan, na temelju podataka iz DefiLlame. To predstavlja mali iznos novca za tvrtku koja ima 42,2 milijarde dolara vrijedne kripto imovine, prema Arkhamu.

"Još uvijek smo izrazito neto pozitivni na neto depozite", rekao je glasnogovornik. "Odljevi uvijek počnu kad se cijene počnu izjednačavati nakon bikovskog zaokreta tržišta kao što smo vidjeli prošli tjedan dok neki korisnici uzimaju dobit." Bitcoin je porastao više od 38% u siječnju, što je njegov najbolji mjesec od listopada 2021.

Binanceov token za razmjenu, BNB, nije bio uglavnom pod utjecajem vijesti, stabilan na oko 328 dolara.

Tagovi: Binance, dolar, tether, bitcoin, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE