GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Binance će preuzeti konkurentski FTX kako bi spriječio kolaps kripto tržišta

Binance će preuzeti konkurentski FTX kako bi spriječio kolaps kripto tržišta
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2022 / 21:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Binance se prometnuo u glavnog kripto konsolidatora usred javnih napetosti s konkurentskim FTX-om.

"Danas poslijepodne, FTX je zatražio našu pomoć. Postoji značajna kriza likvidnosti", tvitao je u utorak izvršni direktor Binancea CZ.

"Kako bismo zaštitili korisnike, potpisali smo neobvezujuće [pismo namjere], s namjerom da u potpunosti preuzmemo http://FTX.com i pomognemo u pokrivanju krize likvidnosti. Provest ćemo punu [due diligence] u narednim danima. "

Kriza likvidnosti u FTX-u — koji je 2022. otkupljivao problematične kripto platforme — nagovještava potencijalnu prodaju kriptovaluta za jačanje financija.

"Stvari su se zaokružile, a http://FTX.com prvi i posljednji investitori su isti: postigli smo dogovor o strateškoj transakciji s Binanceom" tvitao je osnivač i izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried (SBF).

Kripto tržište danas je doživjelo žestoku rasprodaju, iako su se večeras stvari pomalo vratile u kakvu-takvu normalu. Bitcoin je također porastao nakon što je bio pod pritiskom prije nego što je pao na novu najnižu razinu u posljednje dvije godine - 17.300 dolara.

"Strateška transakcija" slijedi dane turbulencija za FTX i njegovu srodnu trgovačku tvrtku, Alameda Research — obje osnovane iu većinskom vlasništvu Bankman-Frieda — s FTX-ovim tokenom (FTT) koji je pao za 58% u posljednja 24 sata.

"Ovo je vrlo dinamična situacija i mi procjenjujemo situaciju u stvarnom vremenu. Binance ima diskrecijsko pravo povući se iz dogovora u bilo kojem trenutku", dodao je CZ. "Očekujemo da će FTT biti vrlo volatilan u nadolazećim danima kako se stvari budu razvijale."

Manja kripto imovina povezana s Alamedom, trgovačkom tvrtkom u vlasništvu Sama Bankman-Frieda iz FTX-a, pretrpjela je veće gubitke. FTX token (FTT), izvorni token FTX platforme za trgovanje, potonuo je za 76,5%. Token je vezan za Ethereumovog konkurenta Solanu, čiji je veliki pokrovitelj Alameda, izgubio je 28,4%.

Tagovi: Binance, FTX, bitcoin, ethereum, kriptovalute, solana, Alameda
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE