GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin bi mogao napasti rekord, snažno rastu i ostale kriptovalute

Bitcoin bi mogao napasti rekord, snažno rastu i ostale kriptovalute
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2024 / 07:43
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je u utorak skočio iznad 57.000 dolara, što ga je dovelo u zapanjujuću udaljenost od njegove najviše razine svih vremena jer je entuzijazam za najveću kriptovalutu na svijetu dosegao razinu koja je posljednji put viđena tijekom procvata 2021. godine.

Cijena najvažnije kriptovalute sada je porasla za čak 10% u tjednu i 35% od početka ove godine, uglavnom zbog uzbuđenja izazvanog nizom promptnih fondova kojima se trguje na burzi bitcoina koji su počeli trgovati u siječnju.

Prešavši 57 000 dolara, bitcoin je dotaknuo svoju najvišu točku od studenog 2021. Trenutačni porast testira može li se cijena pomaknuti bliže svojoj najvišoj razini svih vremena od 68 789 dolara. Taj vrhunac dogodio se šest mjeseci prije spektakularnog pada 2022.

"U konačnici, ono što vidimo je da se kripto na neki način diže iz pepela tržišta 2022.", kaže Ryan Rasmussen, viši analitičar za kripto istraživanje za Bitwise Asset Management.

"Naša je pretpostavka da će cijena bitcoina doseći 125.000 dolara do kraja 2025.", dodao je Mark Palmer iz Benchmarka na Yahoo Finance Live.

Ulagači također daju veće ponude za druge kriptovalute i povezane dionice. Od godine do danas, druga najveća kriptovaluta, ether (ETH), nadmašila je bitcoin za više od 10%, dok je ukupna tržišna vrijednost sve kripto imovine porasla za otprilike 30% na 2,15 trilijuna dolara, prema Coinmarketcapu.

Jedan od znakova porasta entuzijazma za bitcoin je aktivnost trgovanja u bitcoin ETF-ovima koji su pokrenuti u siječnju, dajući svakodnevnim ulagačima široku izloženost digitalnoj imovini. Zabilježili su više od 6 milijardi dolara neto tokova do utorka, prema podacima koje je prikupio londonski fond Farside Investors.

Do sada je u ovom tromjesečju obujam trgovanja bitcoinima premašio razine zabilježene u istom razdoblju u svakom tromjesečju 2023. Ta je aktivnost bila blagodat za glavna mjesta kriptotrgovine, uključujući Coinbase Global (COIN) i Robinhood (HOOD). Te su dionice porasle za 27%, odnosno 31% od početka siječnja.

Bitcoin rudar Marathon Digital (MARA) i bitcoin holder Microstrategy (MSTR) porasli su 32% odnosno 27%. MicroStrategy je u ponedjeljak ujutro objavio da je kupio dodatnih 3000 BTC-a, čime je njegova ukupna investicija iznosila 193 000 BTC-a, što je u utorak procijenjeno na otprilike 11 milijardi dolara.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, microstrategy, coinbase, ether, solana, Europska središnja banka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio različite predznake indeksa uz solidan promet.
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE