GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin na novoj rekordnoj razini iznad 3.400 dolara

Bitcoin na novoj rekordnoj razini iznad 3.400 dolara
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2017 / 18:00
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Virtualna valuta bitcoin dosegnula je u ponedjeljak novu rekordnu razinu iznad 3.400 dolara nakon snažnih oscilacija u proteklih mjesec dana, izvijestili su britanski mediji.

Virtualna je valuta u ponedjeljak prema cjenovnom indeksu Coindesk Bitcoin poskočila na 3.451,86 dolara, prenosi BBC.

Proteklog vikenda premašila je razinu od 3.000 dolara, čime je tržišna vrijednost svih postojećih bitcoina prekoračila 56 milijardi dolara.

Tokom srpnja vrijednost bitcoina snažno je oscilirala pod utjecajem nagađanja o sukobu među pristašama. U žarištu je bila sporija obrada transakcija, prouzročena popularnošću financijske tehnologije, te su se pojedini korisnici žalili da su u svibnju morali čekati potvrdu tri i više dana.

Naknade su također porasle, na čak pet dolara početkom lipnja.

U takvom je okruženju vrijednost bitcoina 16. srpnja potonula na 1.938,94 dolara i ojačala je potpora kompromisnom planu nazvanom Segwit2x.

Potom je prošlog tjedna skupina insajdera nezadovoljnih tom inicijativom predložila formiranje paralelne valute bitcoin cash. Ulagačima su ponudili po jedan žeton za svaki Bitcoin, želeći time privući što više 'rudara' koji osiguravaju potrebnu procesorsku snagu za odobravanje transakcija.

Time su potencijalno ugrozili izvornu virtualnu valutu, u slučaju da se previše 'rudara' odluči za bitcoin cash.

Zasada se vađenje lanca blokova izvornog bitcoina još uvijek više isplati od vađenja lanaca bitcoin casha i podrška novoj jedinici ograničena je.

Nova je valuta najvišu vrijednost od 727,54 dolara, dosegnula 2. kolovoza da bi u međuvremenu kliznula osjetno ispod te razine.

Vrijednost bitcoina poskočila je pak prošlog vikenda, prekoračivši 3.000 dolara, primjećuje BBC.

"Ovo je pokazalo da je bitcoin daleko otporniji no što su neki mislili", komentirao je savjetnik Michael Parsons. "Čini se također da ima prostora za više vrsta bitcoina", dodao je.

Ukupna je tržišna kapitalizacija svih kripto-valuta, uključujući Ethereum i Litecoin, danas blizu 118 milijardi dolara, pokazuju podaci na CoinMarketCapu.

Tagovi: bitcoin, Coindesk Bitcoin
PROČITAJ I OVO
Optimizam njemačkih investitora podupro euro
FOREX
Optimizam njemačkih investitora podupro euro
LONDON - Euro je u utorak ojačao prema dolaru na međunarodnim tržištima valuta, poduprt valom optimizma među njemačkim ulagačima čija su očekivanja za gospodarstvo u svibnju dosegnula najvišu razinu od početka pandemije koronavirusa.
Bruto premija osiguravajućih društava krajem travnja 4,27 milijardi kuna
RAST
Bruto premija osiguravajućih društava krajem travnja 4,27 milijardi kuna
ZAGREB - Osiguravajuća društva su do kraja travnja zaračunala ukupnu bruto premiju od 4,27 milijardi kuna, što je porast za 10,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine, pokazuju kumulativni podaci koje je objavio Hrvatski ured za osiguranje (HUO).
Norveška vlada traži 49 milijardi dolara iz stabilizacijskog fonda
POVLAČENJE
Norveška vlada traži 49 milijardi dolara iz stabilizacijskog fonda
OSLO - Norveška bi ove godine trebala povući gotovo 50 milijardi dolara iz državnog stabilizacijskog fonda kako bi se uspješno nosila s posljedicama koronakrize, predložila je vlada u utorak.
CROBEX prvi put u petnaest mjeseci napada razinu od 2.000 bodova
OPTIMIZAM
CROBEX prvi put u petnaest mjeseci napada razinu od 2.000 bodova
ANALIZA - CROBEX je zadnji put bio iznad granice od 2.000 bodova još u veljači 2020. godine, nakon čega je uslijedio nagli pad.
Tko će biti najveći gubitnici neradne nedjelje?
POSLJEDICE
Tko će biti najveći gubitnici neradne nedjelje?
ZAGREB - Podaci iz sustava fiskalizacije o prometu u maloprodaji po danima u tjednu, koji sugeriraju da se, osim u trgovačkim centrima, nedjeljom ostvaruje najmanji promet u maloprodaji, nisu najsretniji za izvlačenje zaključaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE