GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin potonuo ispod 40.000 dolara, po prvi puta u tri i pol mjeseca

Bitcoin potonuo ispod 40.000 dolara, po prvi puta u tri i pol mjeseca
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2021 / 08:40
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Nastavljena je rasprodaja na tržištu kriptovaluta. Bitcoin je u utorak naglo pao nastavljajući veliku rasprodaju koja je započela prije tjedan dana.

Prema podacima CoinDeska, digitalna je valuta pala preko 13% i dosegla najnižu dnevnu razinu od 38.585,86 dolara oko 12.54 sati po istočnom vremenu. Bila je to najniža razina od 9. veljače, kad je posljednji put pao ispod 40.000 američkih dolara.

Negativne vijesti tijekom proteklog tjedna umanjile su raspoloženje za bitcoin.

Još 12. svibnja izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je da je proizvođač električnih automobila obustavio kupnju vozila pomoću bitcoina, pozivajući se na zabrinutost za zaštitu okoliša zbog takozvanog računalnog procesa "rudarstva". Tu se računala velike snage koriste za rješavanje složenih matematičkih zagonetki kako bi se omogućile transakcije pomoću bitcoina.

Muskovi komentari doveli su do toga da je tog dana izbrisano preko 300 milijardi dolara s cijelog tržišta kriptovaluta.

Najava da će se obustaviti plaćanje bitcoina uslijedila je samo tri mjeseca nakon što je Tesla otkrio da je kupio bitcoin vrijedan 1,5 milijardi dolara te će početi prihvaćati bitcoin u zamjenu za svoje proizvode.

Početkom ovog tjedna izvršni direktor Tesle pojasnio je da tvrtka "nije prodala nijedan Bitcoin".

KLoše vijesti danas su stigle i iz Kine. Kineski regulatori zabranili su financijskim institucijama pružanje usluga povezanih s transakcijama kriptovalutama.

Negativan kineski stav prema digitalnim valutama nije novost. Godine 2017. vlasti su zatvorile lokalne burze kriptovaluta i zabranile takozvane početne ponude kovanica (ICO), način na koji tvrtke u prostoru mogu prikupiti novac izdavanjem novih digitalnih tokena.

Trgovci u Kini svojedobno su činili ogroman udio na tržištu bitcoina, ali nakon suzbijanja njihov je utjecaj značajno smanjen. Kineske operacije kriptovaluta preselile su se u inozemstvo.

Bitcoin je još uvijek u porastu od preko 40% od početka godine te čak 320% u posljednjih dvanaest mjeseci.

Ipak, bitcoin je potonuo oko 39% od svih svojih najviših razina od 64.829,14 dolara koji su dosegnute sredinom travnja.

Vijay Ayyar, voditelj poslovnog razvoja na burzi kripto valuta Luno, rekao je za CNBC da je povlačenje od 30% do 40% "normalno" tijekom bikovskog tržišta bitocina.

"Dakle, ovo se itekako očekivalo nakon što smo dosegli 64K (64.000 USD)", rekao je.

Ayyar je ukazao na otprilike 35% korekcije u siječnju, kao i na slične padove tijekom ogromnog zaleta cijene bitcoina u 2017. godini.

"Definitivno smo blizu dna" oko 38.000 do 40.000 dolara, rekao je.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, Elon Musk, NR Kina, kinesko tržište, dolar, tržište kriptovaluta, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta rasprodana su dok svijet čeka odgovor Izraela na zračni napad Irana tijekom vikenda. Većina velikih tržišta u Aziji izgubila je oko 2%.
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE