GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin prvi put u povijesti iznad 70.000 dolara

Bitcoin prvi put u povijesti iznad 70.000 dolara
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2024 / 18:27
Autor: SEEbiz
LONDON - Vrijednost kriptovalute bitcoin prvi je put u povijesti prešla granicu od 70.000 dolara. Oko 17 sati po istočnom vremenu trebalo je povući bitcoine u vrijednosti od 70.085,85 dolara, nakon čega je cijena ove najstarije i najpoznatije kriptovalute ponovno pala.

Analitičari uzrok vide u sve glasnijim špekulacijama o skorom smanjenju kamatnih stopa.

Vrijednost bitcoina porasla je zbog pada američkog dolara nakon što su danas objavljeni najnoviji podaci o tržištu rada u SAD-u, rekao je analitičar TickMilla James Harte za francusku novinsku agenciju AFP. Bitcoin ima koristi od sve većih špekulacija da će američka središnja banka uskoro smanjiti kamatne stope, dodao je.

Kao rezultat tih očekivanja, spremnost ulagača na preuzimanje rizika značajno je porasla i postoji značajan pomak prema ulaganjima s visokim povratom poput kriptovaluta, dodao je.

Američka središnja banka visokim kamatama pokušava obuzdati inflaciju i ohladiti pregrijano tržište rada. Kako je danas objavilo Ministarstvo rada SAD-a, broj novootvorenih nepoljoprivrednih radnih mjesta u SAD-u u veljači je neočekivano porastao za 275.000. No, rast satnice od 0,1 posto bio je znatno manji od prognoze.

Rast vrijednosti bitcoina započeo je u siječnju nakon što je američka Komisija za vrijednosne papire (SEC) odobrila novi investicijski proizvod u SAD-u, poseban investicijski fond indeksiran na bitcoin. Po prvi put ova sredstva omogućuju investitorima da ulažu u bitcoine bez potrebe za izravnom kupnjom same kriptovalute.

Prethodno je bitcoin dosegao najvišu razinu 10. studenog 2021., kada je za svaki trebalo povući 68.991 dolara. Godinu dana kasnije, njegova stopa pala je ispod 17.000 dolara.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, kamate
PROČITAJ I OVO
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
UPOZORENJE
Musk smatra da bi dolar mogao postati bezvrijedan
NEW YORK - Elon Musk izazvao je brojne reakcije zbog objave o velikom državnom dugu Sjedinjenih Američkih Država, te je upozorio kako će američki dolar postati bezvrijedan ako se ništa ne poduzme.
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
ETF-ovi
Grayscaleov GBTC bilježi prve neto priljeve od lansiranja
NEW YORK - Grayscale Investments ostvario je prvi dan neto pozitivnih priljeva za burzovni fond (ETF) Grayscale Bitcoin Trust. To se dogodilo nakon gotovo četiri mjeseca kontinuiranog odljeva od njegove konverzije u spot Bitcoin ETF u siječnju.
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
TURIZAM
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
SPLIT - Danas je u Split iz Bratislave (Slovačka) stigao prvi vlak EuroNight, koji će prometovati do 5. listopada ove godine prema Splitu. Riječ je o liniji Slovačke željeznice (ZSSK) u suradnji s austrijskim željeznicama ÖBB koja iz Bratislave prema Splitu prometuje preko Beča.
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
NEW YORK - Burzovni indeksi u New Yorku zaključili su petak dobar tjedan. To se, prema analitičarima, najviše može pripisati izvješću Ministarstva rada o stanju na tržištu rada u travnju.
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
REKORDI
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
ATENA - Prošle godine, unatoč velikim požarima, prihodi grčkog turističkog sektora porasli su za 16,5 posto na rekordnih 20,6 milijardi eura u usporedbi s prethodnom godinom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE