GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan

Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2024 / 21:13
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je 3. svibnja skočio 4,6%, unatoč nemogućnosti da održi cijene iznad 62.000 USD. O

Ovaj oporavak dogodio se zajedno s novim makroekonomskim podacima, što je potaknulo ulagače da očekuju blažu monetarnu politiku Federalnih rezervi Sjedinjenih Država (Fed) i smanjenje odljeva iz američkih spot Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi).

Važno je napomenuti da se većina porasta cijene bitcoina 3. svibnja dogodila nakon 12:30 UTC, što se poklopilo s objavom Ministarstva rada SAD-a da su zahtjevi za nezaposlene ostali stabilni na 208 000 u tjednu koji je završio 27. travnja. Ova razina je najniža od sredine veljače, što ukazuje da podaci o zapošljavanju i dalje pokazuju snagu.

Najnoviji statistički podaci o radu podržavaju Indeks troškova zapošljavanja, najopsežniju mjeru troškova rada, koji je u prvom tromjesečju porastao za 4,2% u usporedbi s prethodnom godinom. To je ojačalo povjerenje ulagača da bi Fed mogao smanjiti kamatne stope do kraja 2024., što je obično pozitivan razvoj za imovinu sklonu riziku kao što su kriptovalute, piše Cointelegraph.

Prema FedWatch alatu grupe CME, trgovci sada vjeruju da postoji 61% šanse da će Fed sniziti stope ispod 5,00% do sastanka 18. prosinca, što je povećanje u odnosu na 40% prethodnog tjedna. Kako se prinosi na ulaganja s fiksnim prihodom smanjuju, trgovci će vjerojatno tražiti veće povrate negdje drugdje. Stoga se povećava vjerojatnost za dionice, robu i alternativna ulaganja ako se ovaj trend nastavi.

Po prvi put od studenog 2022., američka novčana masa M2, koja uključuje gotovinu, štedne depozite i kratkoročne bankovne depozite, postala je pozitivna u svibnju. Povijesno gledano, tržišta kriptovaluta počela su nadmašivati tradicionalna financijska tržišta nakon povećanja ponude M2, kao što su pokazala tržišta bikova 2014., 2017. i 2021. godine.

Iako bi se moglo tvrditi da će tržište dionica primarno imati koristi od potencijalnog priljeva kapitala koji se prebacuje iz vrijednosnih papira s fiksnim prihodom, tržišna kapitalizacija bitcoina trenutno iznosi 1,2 bilijuna dolara, u usporedbi sa 6 bilijuna dolara koji leže u fondovima tržišta novca. Stoga bi čak i skromna alokacija od 1% za bitcoin predstavljala priljev od 60 milijardi dolara na tržište kriptovaluta.

Tagovi: bitcoin, Nasdaq, kriptovalute, ethereum, TerraUSD, Tether, stablecoin, Wall Street
PROČITAJ I OVO
Težak pad francuskih dionica nakon Macronova potopa na izborima
POTONUĆE
Težak pad francuskih dionica nakon Macronova potopa na izborima
PARIZ - Francuske dionice pale su u petak, s indeksom blue chipa u zemlji na putu prema najgorem tjednu u više od dvije godine, dok ulagači procjenjuju potencijalnu pobjedu krajnje desnice na predstojećim parlamentarnim izborima.
Hoće li Taylor Swift odgoditi rezanje kamatnih stopa engleske središnje banke?
SHOWBIZ I EKONOMIJA
Hoće li Taylor Swift odgoditi rezanje kamatnih stopa engleske središnje banke?
LONDON - Rekordna turneja Eras Tour Taylor Swift nastavlja povećavati potrošačku potrošnju dok ulazi u dio Ujedinjenog Kraljevstva, što sugerira da Bank of England možda još nije "izašla iz šume" u svojoj borbi protiv inflacije.
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, minimalan rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, minimalan rast indeksa
ZAGREB - Minimalan rast indeksa uz nešto veći promet na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Dabro najavio mjere za povećanje proizvodnje mesa
MJERE
Dabro najavio mjere za povećanje proizvodnje mesa
VINKOVCI - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro poručio je u petak iz Vinkovaca nakon sastanka s svinjogojcima s područja kontinentalne Hrvatske, kako će raditi na mjerama za povećanje proizvodnje mesa, pri čemu je bitnim ocijenio iskorjenjivanje afričke svinjske kuge.
Pada prodaja francuskih žestokih pića
TRENDOVI
Pada prodaja francuskih žestokih pića

PARIZ - Prodaja francuskih žestica smanjila se i u prvih pet ovogodišnjih mjeseci, pokazali su podaci proizvođača, signalizirajući nastavak silaznog trenda u uvjetima smanjene kupovne moći potrošača u Francuskoj i svijetu.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE