GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin se spustio na 66.000 dolara

Bitcoin se spustio na 66.000 dolara
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2024 / 08:57
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je zadržao gubitke tijekom azijskog trgovanja u utorak, trgujući na oko 66.000 dolara, dok su trgovci analizirali ponovno rastuće prinose na državne obveznice i mogućnost da bi Fed mogao odgoditi smanjenje stopa do kraja ove godine.

U vrijeme pisanja, ether (ETH) je bio iznad 3300 USD, dok je CoinDesk 20 (CD20) pao za 0,6% na 2532.

Prinos na 10-godišnje trezorske zapise dosegao je dvotjednu najvišu razinu od 4,40% preko noći zbog stalne inflacije i neočekivano jake proizvodne aktivnosti. Porast takozvane nerizične stope obično potiče odljev novca iz rizične imovine i ulaganja bez prinosa poput zlata. Žuti metal, međutim, ostao je otporan usred slabog tona bitcoina i Wall Streetovog tehnološki bogatog indeksa, Nasdaqa.

"Bitcoin se vratio na 65.000 dolara, što se uglavnom pripisuje nedavnim makro izgledima za kamatne stope i rastućim prinosima na trezorske obveznice", rekao je za CoinDesk Semir Gabeljić, direktor formiranja kapitala u Pythagoras Investments, u intervjuu e-poštom. "Okruženja s višim kamatnim stopama obično smanjuju sklonost ulagača riziku."

Podaci Coinglassa pokazuju da je više od 245 milijuna dolara u dugim pozicijama likvidirano u posljednja 24 sata, pri čemu je 60 milijuna dolara u BTC pozicijama dobilo rekt.

“Vječne stope financiranja budućih ugovora za većinu kripto imovine vratile su se na 1bps, a otvorene kamate na globalne terminske ugovore smanjile su se za 10 posto preko noći, što ukazuje na to da su neke duge pozicije s polugom zatvorene”, dodao je Jun-Young Heo, trgovac derivatima u Prestu iz Singapura.

Tagovi: bitcoin, ether, kriptovalute, kamate, fed
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE