GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin snažno pada, razina od 10.000 dolara ključna

Bitcoin snažno pada, razina od 10.000 dolara ključna
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 07:51
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Prethodna 24 sata bila su iznimno stresna za vlasnike kriptovaluta.

Bitcoin je u samo nekoliko sati izgubio na cijeni 1.000 dolara. U četvrtak ujutro pao je ispod razine od 11.000 dolara, a pad se dogodio paralelno s najvećim dnevnim padom na Wall Streetu u posljednja tri mjeseca.

Investitori u bitcoin sada pozorno prate razinu od 10.000 dolara. Bude li vrijednost bitcoina pala ispod te razine, to bi moglo odvesti bitcoin u ponor, kažu analitičari.

- Važno je da držimo oči širom otvorene na razini obrane između 10.000 i 10.500 dolara. Ako se ta razina uspije obraniti, onda ne vjerujemo da ćemo svjedočiti daljnjoj rasprodaji, rekao je za Forbes Joe Di Pasquale, glavni izvršni direktor bitcoin i crypto hedge fonda BitBull Capital.

Jučer je u jednom trenutku bitcoin pao na 10.455 dolara na Bitstamp tržištu prije nego se donekle oporavio.

Otvoreno dstupanje u trgovanju, postavljeno 27. srpnja, značilo je da futuresi na bitcoin na Chicago Mercantile Exchangeu (CME) ulaze u novi tjedan rastom, a to je nešto što neki analitičari misle da uzrokuje prekid veze s osnovnim tržištem i čini se da je upravo to dovelo bitcoin do nedavnih visina oko 12.000 USD. Tehnička analiza pokazuje da se 90% takvih praznina u trgovanju na kraju zatvori, a cijena se prije ili kasnije vrati na razinu odakle je i krenulo odstupanje.

U međuvremenu, rudari bitcoina, oni koji osiguravaju mrežu kriptovaluta u zamjenu za bitcoin nagrade, "premještaju neobično velike količine bitcoina", prema analitičarima davatelja podataka CryptoQuant, sugerirajući da rudari žele unovčiti svoje bitcoin nagrade.

"Velika razina koju svi gledaju je 10.000 američkih dolara", napisao je Mati Greenspan, osnivač Quantum Economics, u svom popularnom dnevnom newsletteru, ukazujući na povratak američkog dolara kao razlog recentnog pada najvažnije kriptovalute.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, dolar, tržište kriptovaluta, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE