GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin uzletio blizu razine od 44.000 dolara

Bitcoin uzletio blizu razine od 44.000 dolara
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2022 / 21:23
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je u utorak skočio za čak 16 posto, nastavljajući svoj nagli skok u trenutku dok se nastavlja ruski napad na Ukrajinu, a SAD pojačavaju sankcije.

Kriptovaluta je u ovim trenucima na razini od 43.838,08 USD, prema Coin Metricsu. Taj rast dolazi nakon što su cijene kriptovaluta pale prošlog tjedna zbog rizične imovine poput rasprodanih dionica nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Ether je skočio oko 5% na 2.959,95 dolara. Ranije tog dana kripto imovina je porasla iznad 3000 dolara.

Neki analitičari veliki porast pripisuju pokušajima Rusa da iskoriste kriptovalute kako bi izbjegli sankcije te Ukrajincima i Rusima koji pokušavaju izvući novac iz svojih zemalja.

Mnogi su sugerirali da bi Rusija mogla koristiti bitcoin, koji nije u vlasništvu niti izdat od strane jednog tijela poput središnje banke, kako bi izbjegla sankcije. Legendarni investitor Mark Mobius rekao je da bi to mogao biti jedan od razloga za rast bitcoina.

"Rekao bih da je to razlog zašto je bitcoin sada pokazao snagu - jer Rusi imaju način da izvuku novac, izvuku svoje bogatstvo", rekao je Mobius, osnivački partner Mobius Capital Partnersa, za CNBC u utorak.

Porast bitcoina započeo je nakon što su SAD tijekom vikenda uvele daljnje sankcije Rusiji usmjerene na njezinu središnju banku, uz postojeće sankcije usmjerene na oligarhe i ruski suvereni dug kako bi se zemlja odvojila od globalnog financijskog sustava.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, altcoin, ether, Mark Mobius, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE