GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin uzletio na razinu iznad 19.200 dolara

Bitcoin uzletio na razinu iznad 19.200 dolara
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2020 / 20:15
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je nastavio rasti i na početku novog tjedna pa je tako danas stigao do razine od 19.207 dolara.

Najvažnija kriptovaluta ove je godine uzletjela preko 150%, a kripto entuzijasti ovakav skok pripisuju neviđenim monetarnim i fiskalnim poticajima kao odgovor na krizu Covid-19, kao i interesu velikih ulagača poput Paula Tudora Jonesa i Stanleyja Druckenmillera.

Sada se prikrada prema najnovijem vrhuncu od 19.783 dolara iz prosinca 2017. godine. Nakon što je postigao tu razinu, balon je pukao i bitcoin je naglo pao na 3.122 dolara sljedeće godine.

No, mnogi ljubitelji kriptovaluta tvrde da su ovoga puta stvari drugačije. U industriji su tako s odobravanje popratili velike poteze poput Fidelity Investmentsa, Squarea i PayPala.

PayPal je nedavno počeo dopuštati svojim korisnicima kupnju, držanje i prodaju virtualnih valuta. Div za plaćanja trebao bi omogućiti kupnju s kripto računom početkom sljedeće godine.

Bitcoin se popeo na 15.000 USD 5. studenoga da bi već dva tjedna kasnije vrijedio 18.000 USD. Tržišna vrijednost bitcoina - koja se izračunava množenjem ukupnog broja bitcoina u optjecaju s cijenom - sada iznosi 355,9 milijardi USD, više od 331,8 milijardi USD koje je pogodila u prosincu 2017. godine, prema podacima CoinDeska.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, PayPal, Fidelity Investments
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE