GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brazil radi na digitalizaciji reala

Brazil radi na digitalizaciji reala
DIGITALNE VALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 19:51
Autor: SEEbiz / H
BRAZILIJA - Brazilska središnja banka daleko je odmaknula u procesu digitalizacije reala i uskoro bi trebala objaviti vijesti o tom projektu, izjavio je guverner Roberto Campos Neto.

"U procesu digitalizacije valute postigli smo veliki napredaki i trebali bismo uskoro o tome imati nove vijesti”, rekao je Campos Neto u ponedjeljak, ne ulazeći u pojedinosti.

Moramo još odlučiti hoće li digitalni real nositi prinos i koju ćemo tehnologiju usvojiti, dodao je.

U online debati u organizaciji španjolske središnje banke brazilski guverner istaknuo je da bi središnje banke širom svijeta trebale intenzivirati razgovore o digitalnim valutama koje imaju zajedničke karakteristike.

Iako je upotreba elektroničkih oblika plaćanja u Brazilu dramatično porasla u posljednje vrijeme i poboljšane su tehnologije i komunikacije putem mobilnih uređaja, real je u stvari i dalje fizička valuta.

Središnja je banka u kolovozu lani oformila istraživačku grupu koja bi trebala procijeniti potencijalne koristi od emisije reala u digitalnom obliku, podsjeća Reuters.

Istraživanje bi trebalo analizirati rizike vezane uz kibernetičku sigurnost i zaštitu podataka i pitanja usklađivanja s regulatornim pravilima, te procijeniti utjecaj digitalne valute na financijsku inkluziju i stabilnost i na provedbu monetarne i ekonomske politike.

Tagovi: Brazil, digitalizacija reala, real, Roberto Campos Neto
PROČITAJ I OVO
Engleska ukida karantenu za putnike iz EU-a i SAD-a
KARANTENA
Engleska ukida karantenu za putnike iz EU-a i SAD-a
LONDON - Engleska će dopustiti u potpunosti cijepljenim posjetiteljima iz Europske unije i Sjedinjenih Država da od idućeg tjedna ulaze u zemlju bez obvezne karantene, najavio je u srijedu britanski ministar prometa, što je vijest koju su zrakoplovne i putničke tvrtke dugo čekale.
Zagrebačka burza: Rast vozarina podiže dionice brodara
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Rast vozarina podiže dionice brodara
ZAGREB - Slab promet i različiti smjerovi indeksa danas na Zagrebačkoj burzi.
Vozarine rastu, brodarsko tržište opet u fokusu
BRODARI
Vozarine rastu, brodarsko tržište opet u fokusu
ZAGREB - Vozarine su posljednjih dana u ozbiljnom porastu, a promatrači primjećuju da je izgledan potencijal daljnjeg rasta.
HUT: Hrvatska i dalje najsigurnija na Mediteranu
DOBRE VIJESTI
HUT: Hrvatska i dalje najsigurnija na Mediteranu
ZAGREB - Hrvatska je i dalje najsigurnija EU zemlja na Mediteranu po novim podacima američkog Johns Hopkins University, koji računa tzv. kotrljajući prosjek 7-dnevne incidencije, a čvrsto je i u ”zelenom” prema kriterijima europskog centra ECDC.
Dobra godina za hrvatske marine
NAUTIČKI TURIZAM
Dobra godina za hrvatske marine
RIJEKA - Prema podacima sustava e-Visitor, od početka godine u segmentu nautičkog čartera ostvareno je 170 tisuća dolazaka i više od milijun noćenja. Mnogo je to bolji rezultat nego lani, a polako se približava i rekordnim brojevima iz 2019.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE