GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brnjac: Iz Njemačke ove godine još bolji turistički rezultati

Brnjac: Iz Njemačke ove godine još bolji turistički rezultati
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2022 / 16:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Njemačka je najvažnije tržište za hrvatski turizam s kojeg je prošle godine ostvareno 30 posto od ukupnih noćenja stranih turista, a ove se godine s tog tržišta očekuju još bolji rezultati, temeljem suradnje i s njemačkim autoklubom ADAC, poručila je u petak ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Iz Ministarstva turizma i sporta izvijestili su u petak da se tijekom radnog posjeta Muenchenu ministrica Brnjac sastala s predstavnicima ADAC-a i njemačkih touroperatora s ciljem još kvalitetnijeg pozicioniranja hrvatske turističke ponude na njemačkom tržištu, s posebnim naglaskom na Slavoniju i Dubrovačko-neretvansku županiju.

Podsjetivši da su prošle godine potpisali s ADAC-om Memorandum o razumijevanju, Brnjac je najavila da slijedom toga, uz već dogovorene aktivnosti, očekuje da će to poboljšati suradnju hrvatske i njemačke industrije putovanja, a jedan od primjera je i suradnja ADAC-a i Jadrolinije, za čije će međunarodne linije karte biti dostupne na ADAC-ovom webu.

"Iznimno mi je drago što su i ove godine brojni touroperatori i agencije u Njemačkoj, pogotovo u Bavarskoj, iz koje tradicionalno u Hrvatsku dolazi velik broj turista, prepoznali Hrvatsku kao destinaciju kvalitetne i autohtone turističke ponude. Posebno je vrijedan njihov doprinos u proširenju ponude na hrvatske destinacije koje još nisu dovoljno poznate njemačkim turistima", istaknula je ministrica.

O tome je razgovarala i s predsjednikom ADAC-a Christianom Reinickeom i predsjednikom zaduženim za turizam i financije u ADAC-u Karlheinzom Jungebeckom, kao i s izvršnim direktorom touroperatora FTI Touristik Ralphom Schillerom i vlasnikom I.D. Riva Toursa Selimirom Ognjenovićem.

Iznijela im je pritom stratešku orijentaciju Hrvatske prema održivom turizmu, za koji sve više zanimanja postoji i među njemačkim turistima, kao i za putovanja izvan ljetne sezone i u manje poznate destinacije.

ADAC je važan i za hrvatski kamping, jer objavljuje ultimativni vodič za kampove diljem Europe, a prošle je godine u svoj popis najboljih europskih kampova uvrstio 134 hrvatska kampa, dok ih je 13 dobilo posebnu oznaku Superplatz 2021.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić nakon razgovora u Muenchenu najavio je dobru ovogodišnju sezonu iz Njemačke, ocijenivši da se turistički promet s tog tržišta odvija prema planu.

"Zajedničke aktivnosti s ADAC-om su pokrenute, a i dio promotivnih kampanja kreće za koji dan, u čemu je važna i suradnja jer time našim gostima pružamo točne informacije o onome što ih u Hrvatskoj očekuje. Na sastanku s partnerom, specijaliziranim touroperatorom za Hrvatsku I.D. Riva Toursom, koji jedini na tržištu Njemačke u svojoj ponudi gostima nudi Slavoniju, Baranju i Zagorje te ruralna i održiva područja, čuli smo da su ta područja tražena među njemačkim turistima", naglasio je Staničić.

Turisti iz Njemačke u 2021. ostvarili su 21,2 milijuna noćenja ili isto kao 2019., a u dosadašnjem dijelu ove godine njih 169 tisuća ostvarilo je 712 tisuća noćenja, što je 316 odnosno 234 posto više nego u isto vrijeme 2021. U odnosu na isto razdoblje 2019., to je 74 posto dolazaka i 88 posto noćenja, iznose iz Ministarstva turizma i sporta.

Tagovi: Nikolina Brnjac, hrvatski turizam, Selimir Ognjenović, njemački turisti, ADAC
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE