GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brnjac: Želimo cjelogodišnji i regionalno ravnomjerno razvijeni turizam

Brnjac: Želimo cjelogodišnji i regionalno ravnomjerno razvijeni turizam
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2023 / 16:41
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je u ponedjeljak da je počela provedba Strategije razvoja održivog turizma do 2030 .godine, čiji je glavni cilj razvoj cjelogodišnjeg i regionalno ravnomjerno razvijenog turizma.

Nakon sastanka sa čelnicima Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, Brnjac je kazala kako je provedba počela kroz javne pozive Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), u sklopu čega je najveći dio sredstava usmjeren u razvoj javne turističke infrastrukture, povećanje kvalitete smještajnih kapaciteta te razvoj zdrastvenog i sportskog turizma, u čemu ta županija i cijela Slavonija imaju veliki potencijal.

Brnjac je napomenula da je Vlada sredstvima NPOO-a, višegodišnjeg EU financijskog okvira i kroz državni proračun ukupno za te aktivnosti osigurala 1,27 milijardi eura.

Čestitajući Osječko-baranjskoj županiji na tituli Eurospke regije sporta za 2024. godinu, Brnjac je posebice izdvojila projekt sportskog inkubatora, koji se planira graditi na prostor nekadašnje osječke tvrtke "OLT", s ciljem što većeg privlačenja djece i mladih u sportske aktivnosti te njihovog kvaitetnog usmjeravanja prema sportu.

"Cilj Vlade su ulaganja u sportsku infrastrukturu tako da ona bude dostupna svima, prvenstveno mladima i djeci. Upravo je raspisan javni poziv za ulaganja u sportsku infrastrukturu, vrijedan oko 4 milijuna eura, a razgovarali smo o sredstvima NPOO-a, gdje je za aktivni turizam osigurano oko 40 milijuna eura", rekla je ministrica Brnjac.

Župan Ivan Anušić rekao je kako u sklopu priprema za Europsku regiju sporta 2024. godine županijska uprava želi nadograđivati sportsku infrastrukturu, jer domaćinstvo koje je dobila mora i opravdati, u čemu su, kroz niz projekata i natječaja, spremni pomoći nadležno Ministarstvo i Vlada RH.

Izvijestio je i da se, uz uređivanje sportske infrastrukture te projekt sportskog inkubatora, u suradnji s gradom Osijekom, planira izgradnja nove nastavno-sportske dvorane, a grad Osijek spreman je ustupiti dio svoga zemljišta i partnerski ući u projekt.

Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin kazao je kako Gradska uprava ove godine u proračunu ima na raspolaganju oko 10,5 milijuna eura za ulaganja u sport.

"Kada govorimo o turizmu, prošle smo godine dobili nagradu kao najbolja urbana destinacija kontinentalnog turizma, a u prva dva mjeseca ove godine bilježimo rast broja noćenja od 50 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine", rekao je Vulin.

Tagovi: Nikolina Brnjac, hrvatski turizam, cjelogodišnji turizam, Dragan Vulin
PROČITAJ I OVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE