GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bruxelles: Tehnički sastanak o hrvatskim brodogradilištima, detalji nepoznati

Bruxelles: Tehnički sastanak o hrvatskim brodogradilištima, detalji nepoznati
ŠKVEROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2012 / 17:26
Autor: SEEbiz / H


BRUXELLES - Zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal razgovarala je u srijedu u Bruxellesu s predstavnicima Europske komisije o pitanju restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta u poteškoćama.
"Održan je tehnički sastanak u Općoj upravi za tržišno natjecanje gdje je gospođa Obradović izvijestila o zadnjem razvoju događaja i o sljedećim koracima koje hrvatske vlasti namjeravaju poduzeti kako bi provele privatizaciju i restrukturiranje brodogradilišta u poteškoćama", rečeno je Hini u Europskoj komisiji. Zamjenica ministra Obradović Mazal nije bila dostupna za izjave.

Hrvatska vlada je na sjednici 22. ožujka prihvatila ponudu samoborskog DIV-a o kupnji 8.073.568 dionica Brodograđevne industrije Split. Na istoj sjednici odbila je ponude Danka Končara za kupnjom brodogradilišta u Trogiru i Kraljevici, te odlučila da se za Brodotrogir traži novo rješenje za privatizaciju i restrukturiranje, dok Kraljevica ide u stečaj.

Isto tako, vlada je odlučila da će se za riječko brodogradilište 3. maj tražiti novo rješenje za privatizaciju i restrukturiranje, dok će pulski Uljanik ići u privatizaciju po modelu organiziranog radničkog dioničarstva i dokapitalizacijom.

Potpredsjednik hrvatske vlade Neven Mimica nedavno je u Bruxellesu novinarima rekao da vlada ima plan B za 3. maj i Brodotrogir, ali da nije vrijeme za otkrivanje pojedinosti.

Hrvatska se u pregovaračkom poglavlju Tržišno natjecanje obvezala da će restrukturirati brodogradilišta u poteškoćama i to je zapisano i u Ugovoru o pristupanju EU-u.

Prema protokolu koji je pridodan pristupnom ugovoru Komisija može tražiti od Hrvatske da naloži brodogradilištima da vrate svu pomoć ili potporu za restrukturiranje koju su brodogradilišta primila od ožujka 2006., ako do dana pristupanja ne budu potpisani ugovori o privatizaciji tih brodogradilišta.
Tagovi: brodogradnja, brodogradilišta, Tamara Obradović Mazal, Europska komisija, Jadranska ulaganja, Danko Končar, 3. maj, Brodosplit, Brodotrogir
PROČITAJ I OVO
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU - "Zagreb je grad u koji se lako doseliti kao nomad jer ima sve potrebne sadržaje, ljudi govore engleski i pristupačan je. Zagreb ima svoju kulturu i atmosferu, tako da se definitivno razlikuje od života u drugim nomadskim središtima poput Balija, na primjer."
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi znatnije pali, dok kompanije objavljuju poslovne rezultate za prvih devet mjeseci, pri čemu su svi sektorski idneksi oslabili izuzev transportnog.
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
GUVERNER
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
ZAGREB - Guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je konferenciji "Što uvođenje eura donosi malom i srednjem poduzetništvu?", kako će se tek sljedeće godine moći znati točan datum prelaska s kune na euro, ali i da će se dogodine provoditi snažna kampanja kako bi javnost bila točno informirana o svemu što taj prelazak donosi.
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
PREDSJEDNIK
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu na Pantovčaku da će euro za Hrvatsku biti više dobar nego loš i da joj Malta može pomoći svojim iskustvom u eurozoni.
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
SEZONA
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
DUBROVNIK - Turistička sezona u Dubrovniku je bila iznimno zahtjevna, ono što je zabilježeno u nekoliko mjeseci je dobro jer daje zamah gospodarstvenicima da prežive do iduće sezone, no ipak se ne može reći da je za Dubrovnik sezona bila uspješna, kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na susretu s hotelijerima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE