GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buffett otkrio zašto bogatstvo ne želi ostaviti djeci

Buffett otkrio zašto bogatstvo ne želi ostaviti djeci
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2021 / 08:10
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki milijarder Warren Buffett svojoj djeci ne želi ostaviti bogatstvo od 100 milijardi dolara, a poznato je zašto je to odlučio.

Većinu svog bogatstva darovao je u dobrotvorne svrhe.

Ulagač je prošlog tjedna rekao da je bolje iskoristiti njegovo "neshvatljivo" bogatstvo za filantropski rad nego biti dio investicijskog portfelja njegove djece.

"Nakon gledanja mnogih super bogatih obitelji, evo moje preporuke: ostavite svoju djecu toliko da mogu raditi sve, ali ne toliko da ne mraju raditi ništa", napisao je u obraćanju dioničarima, dodajući da su i njegova djeca bavio se filantropskim radom. koji uključuje trošenje novca i vremena.

Prema 90-godišnjem Buffettu primijetio je da je dinastičko ponašanje ili prijenos velikog bogatstva iz jedne obitelji u drugu rjeđi u Sjedinjenim Državama nego u drugim državama. Nada se da će njegovo razmišljanje pridonijeti drugačijem odnosu prema bogatstvu.

Kao što je Washington Post izvijestio 2014. godine, to ne znači da njegova djeca koja danas imaju 60-ak godina nisu dobila dio njegovog bogatstva. Svatko od njih dobio je zakladu vrijednu dvije milijarde dolara.

Obraćajući se dioničarima, Buffett je istaknuo da je dionice konglomerata Berkshire Hathaway, vrijedne 4,1 milijardu dolara, doniralo pet dobrotvornih organizacija, što mu je dio cilja da do kraja života donira 99 posto bogatstva.

Warren Buffett ima savjet o tome kako udvostručiti vrijednost: "Jedan jednostavan način"

Rekao je da je njegova filantropija "najlakše djelo na svijetu" jer je darivanje bezbolno i može učiniti vaš život i život vaše djece boljim.

"Tijekom desetljeća stekao sam nerazuman novac radeći ono što volim. Nisam se žrtvovao, kao ni obitelj. Složeni interesi, dugo putovanje, divni suradnici i naša nevjerojatna zemlja jednostavno su učinili magiju. Neka društvo koristi novac, ja ne moram ", rekao je.

Buffett je 2006. najavio da će donirati većinu svog bogatstva, podsjeća CNBC.

Tagovi: Warren Buffett, Zaklada Billa i Melinde Gates, Bill Gates
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE