GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Razmišljamo o mjerama za pomoć turizmu

Butković: Razmišljamo o mjerama za pomoć turizmu
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2020 / 11:57
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
ZAGREB - Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u četvrtak da radovi na Pelješkom mostu idu zakazanim tijekom, te da se u njegovu ministarstvu razmišlja o potezima u sektoru prometa koji bi mogli pomoći turizmu.

"Radovi na Pelješkom mostu, na čitavom projektu cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, idu dobro usprkos koronavirusu. To znači da su radovi na samom mostu u fazi da su svi stupovi postavljeni, da se ide u postavljanje i montiranje čelične konstrukcije, a krenuli su i radovi na pristupnim cestama, na drugoj fazi, koju izvodi austrijski Strabag", rekao je Butković prije sjednice Vlade.

Krenulo je i miniranje na tunelu Debeli brijeg, te na ostatku pristupnih cesta.

Što se tiče treće i četvrte faze, nakon uvođenja u posao grčkog izvođača radovi su krenuli na tom dijelu pristupnih cesta obilaznice Stona. Bilo je određenih problema i oko radnika, karantena i slično, ali za sada ide sve dobro, naveo je Butković.

Na pitanje koliko je realna mogućnost da se uspostavi određeni zračni koridor kako bi se ipak mogla omogućiti turistička sezona odgovorio je da su jučer svi ministri od premijera dobili zadatak da svaki resor pripremi mjere koje bi išle kao olakšavanje i normalizaciji života.

"Mi ćemo i taj dio zahvatiti, ne što se tiče samo zračnog prometa nego i pomorskog, željezničkog i naravno autobusnog. Mi ćemo do sutra to pripremiti, a sljedeći će se tjedan o tome politički raspraviti i naravno na kraju će epidemiolozi reći svoje", kaže Butković.

Očekuje da će ovoga ljeta biti nešto i nautičkog turističkog prometa te da će se u tom smislu prilagoditi i mjere.

"Kao ministar učinit ću sve da što se tiče pomorskog prometa da pokušamo pronaći najbolji model", naveo je.

Nema podatak kolika je dosad šteta od koronavirusa u svim vrstama prijevoza. Kazao je da cargo promet, željeznički, zasad funkcionira dobro.

Vezano uz popuštanje mjera Butković očekuje da prvo popuste mjere vezane uz gradski promet, kao i mjere vezane uz pomorski promet, prijevoz na otoke i građevinske radove na samim otocima. Što se tiče zračnog prometa, postupno želi uvoditi neke linije unutar Hrvatske.

"Puno toga ćemo predložiti ali na kraju će struka, epidemiolozi, reći svoje, jer u prvom redu moramo voditi računa o zdravlju ljudi", zaključio je.

Tagovi: Oleg Butković, hrvatski turizam, Pelješki most, nautički turizam
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE