GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: U petak o mostu kopno - Čiovo

Butković: U petak o mostu kopno - Čiovo
MOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2017 / 16:36
Autor: SEEbiz / H
ŠIBENIK - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u četvrtak da će sutra na konferenciji za novinare izvijestiti o daljnjim aktivnostima na izgradnji mosta kopno - Čiovo.

O tome ćemo izvijestiti sutra na konferenciji za medije u Hrvatskim cestama, rekao je Butković u Vodicama gdje je obilazio tamošnja javna gradilišta.

Iz Hrvatskih cesta potvrdili su da će se konferencija za novinare održati u petak u 11 sati u sjedištu tvrtke.

Hrvatske ceste u ponedjeljak su izvijestile kako do četvrtka tj. do danas, nastavljaju pregovore s novom Upravom Viadukta o gradnji mosta kopno-otok Čiovo i da bi se u petak trebalo definitivno znati nastavlja li Viadukt graditi most.

Viadukt je 20. ožujka izvijestio Hrvatske ceste da izgradnja mosta kopno - otok Čiovo neće biti završena do kraja godine, iako je ugovoreni rok do sredine ovogodišnjeg lipnja, a Hrvatske ceste tada su poručile kako nije isključen raskid ugovora s Viaduktom.

Vrijednost tog mosta doseže 207 milijuna kuna, od čega je 176,7 milijuna kuna iz EU-ovih fondova.

Bivši predsjednik Uprave Viadukta Joško Mikulić ustvrdio je da Viadukt kasni uz ostalo zbog lošeg projekta temeljenja mosta i kašnjenja zbog izrade čelične konstrukcije, za koje po njegovoj ocjeni Viadukt nije odgovoran i zbog čega će pretrpjeti značajnu financijsku štetu.

Glede zapleta oko sazivanja skupštine Zračne luke Rijeka, ministar Butković kazao je da iz Vlade nisu najavljene nikakve ostavke u Zračnoj luci Rijeka, nego je Vlada skupštini predložila raspis natječaja za novu upravu.

Sadašnja uprava sazvala je skupštinu koja nije pratila uredbe Vlade, pa je Ministarstvo sazvalo drugu. Na kraju, neće biti nit jedne niti druge skupštine, već ćemo za desetaka dana održati sastanak na koji ćemo pozvati sve iz vlasničke strukture Zračne luke Rijeka i nadam se dobiti i novu upravu i novu budućnost za nju. O tome sam pričao sa županom primorsko-goranskim Zlatkom Komadinom, rekao je Butković.

Istaknuo je da je država vlasnik 55 posto Zračne luke Rijeka i da u nju dosta ulaže te da bi bilo dobro i da drugi u nju ulažu barem približno koliko i Vlada.

"Brojem putnika nisam zadovoljan, iako on raste. Ali, taj porast je vezan i uz ono što nudi i kako se razvija turizam u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji. Uglavnom, riječ je o političkim igrama SDP-a koji političke poene u Primorsko-goranskoj županiji pokušava zaraditi na suprotstavljanju Vladi i Zagrebu", ocjenjuje Butković.

Tagovi: Oleg Butković, most Čiovo, Viadukt, Zračna luka Rijeka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, poduprt ovotjednim snažnim rastom prinosa na američke državne obveznice, dok investitori čekaju nove smjernice sa skorašnje sjednice američkog Feda.
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ANALITIČARI
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ZAGREB - Mladim poljoprivrednicima je nužna pomoć pri pokretanju poslovanja bespovratnim sredstvima za novoosnovana poduzeća, potporu dohotku i mogućnosti kao što je dodatno osposobljavanje, ističu uz ostalo iz konzultantske tvrtke Smarter u analizi mjera kojima bi se potaknula generacijska obnova na selu.
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE