GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cargolux pokrenuo direktne teretne letove Shenzhen-Budimpešta

Cargolux pokrenuo direktne teretne letove Shenzhen-Budimpešta
CARGO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2020 / 08:00
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BUDIMPEŠTA - Cargolux, jedna od najvećih teretnih avionskih kompanija na svijetu, pokrenula je direktan let na relaciji Shenzhen-Budimpešta.

Avion Boeing 747-400F sletio je u novu logističku bazu aerodroma u Budimpešti, Cargo City, 18. rujna. Teretna avionska kompanija sa sjedištem u Luksemburgu obavljat će letove između dva grada jednom tjedno.

Nova zračna veza važna je prekretnica, budući da značajan udio robe e-trgovine porijeklom iz Kine u srednju i istočnu Europu stiže s područja Shenzhena, najvažnijeg finansijskog i logističkog centra u južnoj Kini, s više od 14 000 tehnološkh tvrtki.

Direktna zračna veza ne samo da pruža veliku prednost tvrtkama u Mađarskoj i srednjoj i istočnoj Europi, već je i prilika da zračna luka Budimpešta igra vodeću ulogu u logističkoj opskrbi regije, kao i u e-trgovini, rekao je direktor zračne luke u Budimpešti Rolf Schnitzler. Aerodrom u Budimpešti na zračni teret gleda kao na ključno područje, koje je jedan od stabilnih, dugoročnih stupova njegovih planova, dodao je.

Aerodrom u Budimpešti dobio je u siječnju svoj novi zračni kompleks za prijevoz tereta od 32 600 kvadratnih metara, izgrađen ulaganjem od 100 milijardi HUF (277 miliona eura). Novi kompleks podigao je godišnji teretni kapacitet zračne luke u Budimpešti za 100.000 tona na 250.000 tona. Cargo City od tada je u punom pogonu, kao i teretni ulaz prema Srednjoj i Istočnoj Europi.

Budimpeštanski aerodrom pretovario je 135.500 tona tereta u 2019. godini, što je 7,25% više u odnosu na 2018. Zračna luka poslužila je kao važno strateško središte u borbi protiv koronavirusa dok su na proljeće kroz Cargo City prolazili deseci tisuća tona zaštitne opreme.

Tagovi: Cargolux, Cargo City, Rolf Schnitzler, teretni letovi Shenzhen-Budimpešta
PROČITAJ I OVO
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta rasprodana su dok svijet čeka odgovor Izraela na zračni napad Irana tijekom vikenda. Većina velikih tržišta u Aziji izgubila je oko 2%.
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE