GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Carlsberg Croatia dobila okolišnu dozvolu

Carlsberg Croatia dobila okolišnu dozvolu
DOZVOLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2012 / 12:37
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode izdalo je Rješenje o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša odnosno okolišnu dozvolu za rad postojećih postrojenja pivovare Carlsberg Croatia.
Carlsberg Croatia dobila je Rješenje o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša, odnosno okolišnu dozvolu za rad postojećih postrojenja na rok od pet godina. Ovime se potvrđuje da je koprivnička pivovara u segmentu zaštite okoliša i korištenja najboljih raspoloživih tehnika (NRT) i procesa usklađena s direktivama Europske unije odnosno s IPPC direktivom o integriranoj prevenciji i kontroli onečišćenja okoliša.

Postupak ishođenja dozvole pokrenut je 2009. godine izradom analize stanja zaštite okoliša koja je pokazala da je Carlsberg Croatia u potpunosti usklađena s najboljim raspoloživim tehnikama. Nakon javne rasprave koja je uslijedila u svibnju, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode izdalo je rješenje 21. studenoga 2012. godine.

Kao dio grupacije Carlsberg koja posluje prema principima održivog razvoja, Carlsberg Croatia svoje je poslovanje utemeljila na brizi za okoliš. Od 1997. godine, kada je u Koprivnici izgrađena najmodernija i ekološki najnaprednija pivovara u Hrvatskoj i regiji, kompanija suvremenu tehnologiju koristi kako bi minimalizirala utjecaje svog poslovanja na okoliš. Tako je već prilikom gradnje pivovare u Koprivnici izgrađen moderan pročistač otpadnih voda, prvi u hrvatskoj pivarskoj industriji. Tijekom 2009. koprivnička pivovara uložila je 170 milijuna kuna u izgradnju nove linije za punjenje boca, izgradnju novog skladišnog prostora te instaliranje dodatnih pivskih tankova. Na tragu svoje strategije ekološke održivosti i poslovne izvrsnosti pivovara je tijekom godina implementirala i niz ISO sustava, da bi 2009. postala prva hrvatska pivovara s certificiranim integriranim sustavom upravljanja koji objedinjuje ISO 14001 za zaštitu okoliša, ISO 9001 za kvalitetu, ISO 22000 za sigurnost hrane i OHSAS 18001 za zaštitu zdravlja i sigurnosti zaposlenika.

Prema Zakonu o zaštiti okoliša i europskoj IPPC direktivi o integriranoj prevenciji i kontroli onečišćenja okoliša koja potječu od industrijskih i poljoprivrednih aktivnosti, industrijska postrojenja moraju se uskladiti s novim odredbama o sprječavanju, smanjivanju i u najvećoj mogućoj mjeri otklanjanju onečišćenja. Do ulaska u Europsku uniju postrojenja moraju imati okolišnu dozvolu prema IPPC direktivi.

Tagovi: Carlsberg Croatia, okolišna dozvola
PROČITAJ I OVO
Noćenja u srpnju: Trenutno smo na 81% ostvarenja iz 2019.
TURISTIČKA SEZONA
Noćenja u srpnju: Trenutno smo na 81% ostvarenja iz 2019.
ZAGREB - Prema posljednjim podacima iz e-visitora, koji će se još nadopunjavati, u Hrvatskoj trenutno boravi milijun i 25 tisuća turista.
Hrvatska odlično kotira na novoj njemačkoj koronakarti
DOBRE VIJESTI
Hrvatska odlično kotira na novoj njemačkoj koronakarti
ZAGREB - Svi putnici koji se vraćaju moraju imati pri ulasku u Njemačku jedan od sljedećih dokumenata: trenutni test na koronu, dokaz o potpunom cijepljenju ili dokaz ozdravljenja. Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od testa.
Sjajna sezona za hotele s pet zvjezdica
HOTELIJERI
Sjajna sezona za hotele s pet zvjezdica
ZAGREB - Hoteli s pet zvjezdica otprilike su na 95 posto popunjenosti. Vjetar u leđa, objašnjavaju, dalo im je ublažavanje mjera za putovanja.
Splitske luke za vikend očekuju 101 tisuću putnika
LUKE
Splitske luke za vikend očekuju 101 tisuću putnika
SPLIT - Splitska zračna i gradska luka očekuju da će ovog vikenda u grad pod Marjanom i okolne otoke doputovati iz brojnih destinacija svijeta, ali i Hrvatske 101 tisuća putnika.
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
KRUZERI
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
ZAGREB - Industrija krstarenja vidi znakove optimizma jer se nakon lanjskog prekida prometa zbog pandemije ove godine kruzeri postupno vraćaju, pa i na hrvatski Jadran, dok se oporavak i jači promet očekuje 2022. i 2023., kaže za Hinu direktorica međunarodnog udruženja CLIA za istočni Mediteran Maria Deligianni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE