GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Carlsberg kupuje BIP

Carlsberg kupuje BIP
IZVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2013 / 08:32
Autor: SEEbiz / Blic
BEOGRAD - Carlsberg grupa, jedna od najvećih pivarskih grupacija u svetu, zainteresovana je za kupovinu Beogradske industrije piva (BIP), saznaje nezvanično "Blic".
Beogradska industrija piva jedan je od retkih primera uspešnog poslovanja nakon poništene privatizacije.

Posle raskida privatizacije 2010. i gubitaka u poslovanju koji su 2011. godine dostigli 646 miliona dinara, BIP je prošlu godinu završio više nego uspešno, sa 691 milion dinara "u plusu".

Naglo poboljšanje poslovanja ove fabrike zapalo je za oko mnogim svetskim kompanijama, a kako "Blic" saznaje, rukovodstvo BIP-a i Agencija za privatizaciju vode ozbiljne pregovore sa Carlsbergom.

Prema nezvaničnim informacijama, Carlsberg bi želeo da kupi celu proizvodnju BIP-a, dok bi ovoj fabrici više odgovaralo kada bi zadržali bar deo, kako ne bi nestalo ime BIP.

Iako se među distributerima piva priča da je Karlsberg već postao vlasnik BIP-a, u ovoj pivari to ne potvrđuju.

- Vlasnička struktura BIP-a još se nije menjala, a iako smo u razgovorima sa predstavnicima Karlsberga. Dinamiku razgovora, za sada, ne bih želeo da komentarišem - kaže Milivoje Draganić, direktor BIP-a, i dodaje da je do preokreta u poslovanju BIP-a dovela stabilizacija kvaliteta proizvoda, politika prodaje u kojoj nema favorizovanih kupaca, odnosno prodaje sa odloženim plaćanjem.

Tagovi: Carlsberg, Beogradska industrija piva, BIP
PROČITAJ I OVO
Noćenja u srpnju: Trenutno smo na 81% ostvarenja iz 2019.
TURISTIČKA SEZONA
Noćenja u srpnju: Trenutno smo na 81% ostvarenja iz 2019.
ZAGREB - Prema posljednjim podacima iz e-visitora, koji će se još nadopunjavati, u Hrvatskoj trenutno boravi milijun i 25 tisuća turista.
Hrvatska odlično kotira na novoj njemačkoj koronakarti
DOBRE VIJESTI
Hrvatska odlično kotira na novoj njemačkoj koronakarti
ZAGREB - Svi putnici koji se vraćaju moraju imati pri ulasku u Njemačku jedan od sljedećih dokumenata: trenutni test na koronu, dokaz o potpunom cijepljenju ili dokaz ozdravljenja. Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od testa.
Sjajna sezona za hotele s pet zvjezdica
HOTELIJERI
Sjajna sezona za hotele s pet zvjezdica
ZAGREB - Hoteli s pet zvjezdica otprilike su na 95 posto popunjenosti. Vjetar u leđa, objašnjavaju, dalo im je ublažavanje mjera za putovanja.
Splitske luke za vikend očekuju 101 tisuću putnika
LUKE
Splitske luke za vikend očekuju 101 tisuću putnika
SPLIT - Splitska zračna i gradska luka očekuju da će ovog vikenda u grad pod Marjanom i okolne otoke doputovati iz brojnih destinacija svijeta, ali i Hrvatske 101 tisuća putnika.
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
KRUZERI
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
ZAGREB - Industrija krstarenja vidi znakove optimizma jer se nakon lanjskog prekida prometa zbog pandemije ove godine kruzeri postupno vraćaju, pa i na hrvatski Jadran, dok se oporavak i jači promet očekuje 2022. i 2023., kaže za Hinu direktorica međunarodnog udruženja CLIA za istočni Mediteran Maria Deligianni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE