GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čelnik TZ-a Istarske županije punio bazen vodom iz javnog hidranta

Čelnik TZ-a Istarske županije punio bazen vodom iz javnog hidranta
SUKOB INTERESA?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 20:20
Autor: SEEbiz / HRT
PULA - Rad turističke zajednice Istarske županije pod nadzorom je Ministarstva turizma. Uskoro će se vidjeti je li čelnik turističke zajednice Denis Ivošević u sukobu interesa. Nedavno je zatečen kako iz javnog hidranta puni bazen kuće za odmor čiji je vlasnik. A zakon mu, kao direktoru - brani bavljenje uslužnim djelatnosti na području turističke zajednice koju vodi.

A čelni čovjek istarskog turizma svoj je bazen u kući za iznajmljivanje kod Oprtlja pripremio za sezonu točeći vodu iz javnog hidranta.

- Da sam koristio našu špinu, na kraju bi dobio račun od Vodovoda. U ovome slučaju je korišten hidrant, temeljem kojeg je Vodovod dao odobrenje, poslat će mi račun , to može koristiti bilo koji građanin na upit i odobrenje i tu ne vidim ništa sporno.

- Između špine i hidranta, zašto birate hidrant?

- Zato što se može brže napuniti. Jedini je razlog brzina, govori za HRT Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije.

U buzetskome Vodovodu kažu da tu mogućnost nude građanima.

- Vrlo malo imamo takvih zahtjeva za punjenje bazena i vrlo ih malo odobravamo, znači ako tehničke mogućnosti nisu dobre, jednostavno se ne odobrava, rekao je Mladen Nežić, direktor Vodovoda Buzet.

Ne smije biti ugrožena opskrba vodom drugih potrošača, objašnjavaju u Vodovodu. I to ovdje nije bio slučaj.

- Data mu je suglasnost, ugrađen mu je priključak, on si je uzimao tu vodu za punjenje bazena tijekom jednog dana i zato mu je ispisan račun, naglašava Nežić.

Punjenje bazena čelni čovjek turizma Istre ne smatra sukobom interesa.

- Kuća za odmor kojoj sam ja vlasnik je predana, temeljem potpisanoga Ugovora, trećoj osobi, kao što to rade i svi drugi, rekao je.

Kućom se turistički bavi ta treća osoba, čiji identitet ne želi otkriti. A on kuću obilazi kada treba, jer joj je vlasnik, kaže, i prati u kakvom je stanju.

Tagovi: Denis Ivošević, Mladen Nežić, Vodovod Buzet, Turistička zajednica Istarske županije, Istra, Ministarstvo turizma
PROČITAJ I OVO
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE