GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cestarina na Ipsilonu od 1. lipnja do 30. rujna veća za 10 %

Cestarina na Ipsilonu od 1. lipnja do 30. rujna veća za 10 %
CIJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2015 / 08:53
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Od 1. lipnja do 30. rujna ove godine na Istarskom ipsilonu primjenjuje se novi cjenik cestarine čime će cijene putovanja porasti za deset posto.
Ovu mjeru, Bina-Istra najavljuje kao nužnu za kompenziranje nedovoljne razine prihoda u ovim otežanim gospodarskim uvjetima. Naime, od uvođenja PDV-a na cestarinu u rujnu 2014., Bina-Istra bilježi smanjenje prihoda obzirom da trošak PDV–a od 25 posto nije dodala na cijenu cestarine već je taj trošak preuzela na sebe. Ovo najavljeno poskupljenje se neće odnositi na vozače koji koriste ENC uređaj jer će se sadašnji popusti povećati kako bi učestalim korisnicima cijena ostala ista, piše Glas Istre.

"Kada smo prošle godine, na zahtjev Ministarstva financija radi potpune usklađenosti sa Europskim propisima, uveli PDV od 25 posto na cestarinu, tada smo sve učinili da za naše korisnike ova mjera bude neutralna odnosno da cijena cestarine ne poskupljuje za 25 posto. Treba dodati da pravne osobe, koje ostvaruju pravo na povrat PDV-a, danas plaćaju znatno nižu cestarinu od prijašnje. Ova situacija, bez obzira na povećanje prometa koje bilježimo, stvara manjak prihoda, nama potrebnog za pokrivanje troškova održavanja infrastrukture koji u ljetnim mjesecima, zbog velikog intenziteta prometa, značajno rastu. Ovaj cjenik, koji će biti u primjeni od 1. lipnja do 30. rujna predstavlja adekvatan način da bi se osigurala financijska stabilnost do kraja ove godine, što je preduvjet za nastavak izgradnje Ipsilona, a istovremeno ne opterećuje učestale korisnike koje uglavnom čine domicilno stanovništvo koji u pravilu putuju uz ENC uređaj. Kako bi ovo povećanje što manje opteretilo vozače, za one koji do sada nisu koristili ENC uređaj, Bina-Istra, počevši od 1. lipnja pojednostavljuje uvjete zasnivanja pretplatničkog odnosa uvođenjem novog ENC paketa po promotivnoj cijeni", rekao je Christian Santaleza, direktor Bina-Istre upravljanje i održavanje.

Novi ENC paket neovisno o broju putovanja nudi 10 posto popusta na svim dionicama Istarskog ipsilona, uključujući i tunel Učku. Ovaj model nije vremenski ograničen što znači da je uplaćeni iznos koji se koristi za plaćanje cestarine s popustom, dostupan bez roka trajanja.

Tagovi: Istarski ipsilon, Bina-Istra, Christian Santaleza
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, brodari u crvenom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, brodari u crvenom
ZAGREB - Domaće tržište kapitala se i drugi dan za redom kretalo bez nekog jasnog trenda.
Picula: Komisija napravila novi korak u zaštiti prošeka
PROŠEK
Picula: Komisija napravila novi korak u zaštiti prošeka
ZAGREB - Europska komisija je prihvatila hrvatsku prijavu za zaštitu prošeka kao tradicionalnog proizvoda, što je još jedna korak prema zaštiti tog tradicionalnog dalmatinskog desertnog vina, priopći je u utorak ured hravtskog eurozastupnika Tonina Picule.
Poreč ostvario milijunto noćenje u ovoj godini
USPJESI
Poreč ostvario milijunto noćenje u ovoj godini
POREČ - Poreč je s jučerašnjim danom ostvario milijunto turističko noćenje u ovoj godini, što je 22 dana ranije nego lani, te rekord u broju gostiju na dan s obzirom da trenutno u gradu boravi 28 tisuća gostiju, izvijestili su u utorak iz Grada Poreča temeljem podataka iz sustava eVisitor.
Dolar blago oslabio drugi dan zaredom
FOREX
Dolar blago oslabio drugi dan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta u utorak blago pala, drugi dan zaredom, jer ulagači s oprezom čekaju poruke sa sjednice američke središnje banke.
Niz investicija na Brijunima
INVESTICIJE
Niz investicija na Brijunima
PULA - Započela je revitalizacija Malog Brijuna i uređenje građevine s edukacijsko-istraživačkom namjenom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE