GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Četiri kineske kompanije i Končar u utrci za HE Vranduk

Četiri kineske kompanije i Končar u utrci za HE Vranduk
TENDERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2014 / 08:09
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Interes za izgradnju HE "Vranduk", prioritetnog hidroenergetskog objekta Elektroprivrede BiH, iskazalo je 12 kompanija i konzorcija iz Italije, Turske, Španije, Rumunije, Austrije, Hrvatske, Kine, Slovenije i BiH.

Procedura otvaranja prijava (aplikacija) na Međunarodni javni poziv za pretkvalifikaciju kompanija i konzorcija za izgradnju HE „Vranduk" obavljena je 29. aprila 2014. godine u JP Elektroprivreda BiH. Pretkvalifikacionu dokumentaciju otkupilo je 56 kompanija.

U okviru priprema za početak izgradnje, Elektroprivreda BiH uporedo s provedbom Međunarodnog javnog poziva za pretkvalifikaciju, uz finansiranje vlastitim sredstvima obavlja pripremne i istražne radove na lokaciji Hidroelektrane i sprovodi drugu fazu eksproprijacije nekretnina.

Prijave na Međunarodni javni poziv za pretkvalifikaciju dostavili su:

1. Cooperativa Muratori & Cementisti – C.M.C. DI RAVENNA – Italija
2. Garanti Koza Inşaat Sanayi ve Ticaret A.S. -Turska
3. Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S. – Turska
4. Consortium – RIKO D.O.O. – Slovenija i EURO ASFALT D.O.O SARAJEVO – BiH, Lead Partner RIKO D.O.O.
5. S.C. HIDROCONSTRUCTIA S.A. – Rumunija
6. JV STRABAG AG / Končar inžinjering za energetiku i transport, Lead Partner Strabag AG – Austrija i Hrvatska
7. China International Water & Electric Corp. – Kina
8. JV of Abeinsa Ingenieria y Construction Industrial S.A., Teyma, Gestion de Contratos de Construccion e Ingenieria S.A. and NTF INSAAT TICARET LIMITED SIRKETI, Lead Partner Abeinsa Ingenieria y Construction Industrial S.A. – Španija i Turska
9. POWERCHINA LIMITED – Kina
10. CENGİZ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. – Turska
11. DONGFENG ELECTRIC CORPORATION LIMITED – Kina
12. TELLHOW SCI-TECH CO., LTD – Kina

U narednoj fazi postupka biće izvršena evaluacija dostavljenih prijava. Kompanijama i konzorcijima koji budu zadovoljili kriterije Međunarodnog javnog poziva, biće upućen poziv za dostavu ponuda.

Međunarodni javni poziv za pretkvalifikaciju kompanija i konzorcija za izgradnju HE "Vranduk" realizuje se prema procedurama nabavke međunarodnih finansijskih institucija, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicijske banke, koje izgradnju Hidroelektrane kreditiraju u iznosu 63,5 miliona eura.

Uz opšte kriterije Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicijske banke, kompanije moraju ispuniti i kriterije koje nalaže specifičnost projekta izgradnje HE "Vranduk". Ključni kriteriji su da je kompanija u posljednih pet godina ostvarila prihod od 40 miliona eura na poslovima izgradnje hidrokapaciteta karakteristika kao što je HE "Vranduk", odgovarajući stručni kadar i oprema, finansijska stabilnost i pravni kredibilitet.

HE "Vranduk" je planirana kao protočno postrojenje derivacionog tipa sa više objekata koji će funkcionalno predstavljati jednu cjelinu. Ukupna snaga HE "Vranduk" iznosiće oko 20 MW, dok je predviđena godišnja proizvodnja 96,38 GWh, saopšteno je iz JP EPBiH.

Tagovi: HE Vranduk, Končar, China International Water & Electric Corp., Power China, Riko, Dongfeng electric corporation, Strabag, Tellhow sci-tech
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: HT i Optima u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT i Optima u fokusu, indeksi porasli
ZAGREB - Rast indeksa na Zagrebačkoj burzi danas je pratio ipak nešto veći obujam trgovine.
Dolar jača uoči sjednice Feda
FOREX
Dolar jača uoči sjednice Feda
LONDON - Tečaj dolara u srijedu je ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima uoči sjednice američke središnje banke Fed.
Oko 25.000 zaposlenih u hotelskim kompanijama zainteresirano za cijepljenje
INTERES
Oko 25.000 zaposlenih u hotelskim kompanijama zainteresirano za cijepljenje
ZAGREB - Oko 25 tisuća zaposlenika domaćih hotelskih kompanija zainteresirano je za cijepljenje protiv koronavirusa, što je oko 70 posto stalno zaposlenih u djelatnosti pružanja usluga smještaja, navodi se uz ostalo u novom broju biltena Hrvatske udruge turizma (HUT).
Agram koncern najveći dobitnik 2020. godine
ANALIZA
Agram koncern najveći dobitnik 2020. godine
ANALIZA - Mogli smo vidjeti mnogo zanimljivih i nepredvidivih događaja: od potresa, promjene na vrhu vodećih osiguravatelja pa sve do neizbježnog ubrzanja trenda digitalizacije. Također dojma smo da osiguranja polako postaju naš izvozni proizvod u EU.
Gospodin Fin: na osobnim računima u mirovinskim fondovima građani imaju 125 milijardi kuna
OMOGUĆAVAJU MIROVINSKI FONDOVI
Gospodin Fin: na osobnim računima u mirovinskim fondovima građani imaju 125 milijardi kuna
ZAGREB - U ovom trenutku na osobnim računima svih članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova ukupno je 125 milijardi kuna, pokazuje Hanfino izvješće za 2020. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE