GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene nekretnina u padu i u Zagrebu i na Jadranu

Cijene nekretnina u padu i u Zagrebu i na Jadranu
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2014 / 10:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina kojeg objavljuje CentarNekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razni niže su za 0,8%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 1,7%.
U studenom 2014. u odnosu na listopad 2014. cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu niže su za 1,3%. Na godišnjoj razini, u odnosu na studeni 2013. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 2,7%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u studenom iznosi 1.549 eura/m2, što je 1,3% manje u odnosu na listopad, a 1,5% niže u odnosu na studeni 2013. godine.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u svim četvrtima. U samo jednoj četvrti u Zagrebu prosječne tražene cijene stanova su iznad 2.000 eura. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od  2.030 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 1.944 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u studenom iznosi 1.094 eura/m2 te u  Novom zagrebu – Istok gdje je cijena 1.235 eura/m2.

Suprotno od Zagreba na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu u laganom su padu (-0,3%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na listopad cijene su niže za 0,5%. Tražena cijena kuća na Jadranu, u studenom je iznosila 1.538 eura/m2 što je 0,8% manje nego prošli mjesec, a 1,4% manje u odnosu na studeni 2013.

Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na listopad veća je za 1,1%, dok je na godišnjoj razini viša za 0,9% i iznosi 2.020 eura/m2. Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji.

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Zadarskoj županiji s cijenom od 1.723 eura/m2 te Istarskoj županiji s 1.699 eura/m2.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na listopad je niža za 2% i iznosi 1.585 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 0,5%.

Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na listopad 2014. godine 0,8% niže, dok su u Rijeci više za 1,1%. Prosječna tražena cijena stana u Splitu u studenom iznosi 2.169 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.494 eura/m2. Cijene stanova u Zadru u odnosu na prošli mjesec više su za 2,9%.

Tagovi: tržište nekretnina, cijene nekretnina, cijene stanova, Zagreb, Medveščak, Centar, Zadar, Split
PROČITAJ I OVO
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja
PUTOVANJA
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja

LONDON - Britanske aviokompanije i turoperatori planiraju „dan akcije“ za srijedu čime bi vladu koja obeshrabruje putovanja Britanaca u popularne destinacije, a među njima je i Hrvatska, pritisnuli da ublaži ograničenja prije vrhunca sezone godišnjih odmora.

Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
DOBRE NAZNAKE
Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
RIJEKA - Ljeto koje će i kalendarski početi u ponedjeljak te sve bolja epidemiološka situacija u Hrvatskoj i više su nego dobar nagovještaj obećavajuće turističke sezone koja se, sudeći po velikom broju vozila na graničnim prijelazima, polako zahuktava.
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
OPTIMIZAM
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
SPLIT - Najave za špicu sezone zasad su fenomenalne - u velikim hotelskim lancima čak i bolje nego za rekordnu 2019. godinu.
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
TURIZAM
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
PODGORICA – Prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO), u Crnoj Gori trenutno boravi 35.000 turista, što je 60 odsto nego u istom periodu 2019. godine, saopštio je danas crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.
Uskoro osnivanje Europske udruge za koordinaciju revitalizacije željezničke pruge Ljubljana-Zagreb
ŽELJEZNICA
Uskoro osnivanje Europske udruge za koordinaciju revitalizacije željezničke pruge Ljubljana-Zagreb
LJUBLJANA - Općine duž pruge Ljubljana-Metlika te države Slovenija i Hrvatska koordiniraju konačne detalje za uspostavu Europske grupe teritorijalne suradnje koja će koordinirati i pribaviti sredstva za revitalizaciju željezničke pruge Ljubljana-Zagreb.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE