GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coinbase će otpustiti 18% zaposlenih

Coinbase će otpustiti 18% zaposlenih
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2022 / 20:33
Autor: SEEbiz
NEW YORK - U trenutku totalne rasprodaje na tržištima kriptovaluta nije nikakvo iznenađenje današnja vijest da će Coinbase otpustiti 18 posto zaposlenika.

Izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong u utorak je objavio da je donio "tešku odluku" da smanji veličinu Coinbase tima za oko 18% zbog početne faze recesije.

“Čini se da ulazimo u recesiju nakon 10+ godina gospodarskog buma. Recesija bi mogla dovesti do još jedne kripto zime i mogla bi trajati dulje razdoblje”, napisao je Armstrong.

Dodao je da je prihod od trgovanja značajno opao tijekom prošlih kripto zima, napominjući da je Coinbase preživio četiri velike kripto zime od svog osnutka 2012. godine.

Armstrong je naglasio da tvrtka raste "prebrzo", s Coinbaseovim brojem zaposlenika koji je početkom 2021. dosegao 1250. Prema riječima izvršnog direktora, tim je porastao za čak četiri puta u posljednjih 18 mjeseci i njihovi troškovi zaposlenika su "previsoki da bi bili učinkoviti u upravljanju u razdoblju tržišne neizvjesnosti.”

Prema najavi, svi zaposlenici koji odlaze dobit će podršku u pronalaženju novog posla, uključujući minimalno 14 tjednih plaća otpremnine kao i dodatna dva tjedna za svaku godinu zaposlenja dužu od jedne godine. Dodatna podrška uključuje četiri mjeseca zdravstvenog osiguranja u Sjedinjenim Državama i četiri mjeseca podrške za mentalno zdravlje na globalnoj razini.

Tagovi: Coinbase, kriptovalute, bitcoin, tether, Brian Armstrong
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE