GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coinbase pokreće indeksni fond za ulaganje u kriptovalute

Coinbase pokreće indeksni fond za ulaganje u kriptovalute
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2018 / 22:39
Autor: SEEbiz / Bug.hr
LONDON - Mjenjačnica i burza kriptovaluta Coinbase najavila je ovog tjedna da će pokrenuti indeksni investicijski fond zasnovan na kriptovalutama.

Ovim će potezom omogućiti investitorima koji žele ulagati u kriptovalute ali nisu pretjerano skloni riziku da novac uplate u fond, a njime će dalje raspolagati fond menadžeri Coinbasea i ulagati ga u četiri najveće kriptovalute kako bi disperzirali rizik ulaganja.

Indeksni investicijski fond oblik je uzajamnog investicijskog fonda koji koji ulaže u portfelj dionica (u ovom slučaju kriptovaluta) identičan sastavnim elementima nekog poznatog burzovnog indeksa. Promjene vrijednosti fonda samim time preslikavaju promjene vrijednosti tog indeksa, ili u ovom slučaju ukupne tržišne vrijednosti najvećih kriptovaluta koja je reprezentirana Coinbase Indeksom.

Ulagači u fond ne kupuju izravno kriptovalute nego udjele u fondu, a prema promjeni vrijednosti ukupnog ulaganja mijenja se i cijena pojedinog udjela. Fondovi služe prije svega za disperziju investicijskog rizika.

Coinbase Index Fund kupovat će i prodavati kriptovalute na njihovoj platformi GDAX. Za početak će ulagati sredstva prema sljedećem modelu: 62% u bitcoin, 27% u ethereum, 7% u bitcoin cash, i 4% u litecoin. Ovi udjeli korelirat će s tržišnom kapitalizacijom pojedine kriptovalute i s vremenom će se mijenjati i prilagođavati. Također, u portfelj fonda ulazit će i nove kriptovalute koje stignu na Coinbase.

Tagovi: Coinbase, kriptovalute, Coinbase Index Fund, bitcoin, ethereum
PROČITAJ I OVO
Solidan dividendni prinos Adris Grupe
DIVIDENDA
Solidan dividendni prinos Adris Grupe
ZAGREB - Adris je objavio poziv za Glavnu skupštinu u kojem su predložili dividendu od 12,5 kuna po dionici.
Slovenske dionice čine se dobra oklada i u vrijeme rasta inflacije
INVESTICIJE
Slovenske dionice čine se dobra oklada i u vrijeme rasta inflacije
ANALIZA - Zanimljivo je usporediti dividendni prinos slovenskih dionica i godišnju inflaciju u eurozoni.
Solidan rast azijskih indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Solidan rast azijskih indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle, unatoč rastu broja zaraženih koronavirusom u nekoliko zemalja regije i jučerašnjem padu burzovnih indeksa na Wall Streetu.
Wall Street oslabio na početku tjedna
PAD
Wall Street oslabio na početku tjedna
NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi pali, što je ponajviše posljedica pritiska na dionice tehnoloških kompanija, jer se ulagači plaše da će jačanje inflacije navesti središnju banku na zaoštravanje monetarne politike.
Beogradska berza: Oprezan početak nedelje, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oprezan početak nedelje, indeksi mešoviti
BEOGRAD – Uzdržanost investitora i mešovito kretanje BELEX indeksa obeležili su prvi trgovački dan u ovoj nedelji na domaćem tržištu akcija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE