GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čović: Distrikt Posavina nije realan

Čović: Distrikt Posavina nije realan
UREĐENJE BiH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2013 / 16:20
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je u ponedjeljak u Banjoj Luci kako uspostava posebnog distrikta na području Bosanske Posavine nije realna dodajući pritom kako njegova stranka u razmišljanjima o unutarnjem preustroju Bosne i Hercegovine prihvaća Republiku Srpsku kao realnost.
"Rješenja koja se nude moraju biti odraz realne političke snage", kazao je Čović novinarima nakon radnog susreta s predsjednikom RS Miloradom Dodikom dodajući da ideja o Bosanskoj posavini kao distriktu nije realna.

Zamisao o uspostavi Posavine kao posebnog područja ranije su predlagale mnoge nevladine udruge držeći da bi se na taj način potaknuo povratak brojnih prognanika s tog područja.

Čović je u Banjoj Luci boravio kako bi sudjelovao na tribini HDZ BIH o aktualnom stanju u zemlji.

Čović i Dodik ponovno su potvrdili kako "veoma dobro surađuju" te kako među njima dvojicom i strankama koje predvode nema neslaganja unutar koalicije koju tvore na državnoj razini.

Čović je ranije izjavio kako se sadašnje vodstvo HDZ BiH zalaže za teritorijalni preustroj BiH kroz uspostavu četiri teritorijalne jedinice od kojih bi jedna bila Sarajevo kao distrikt.

U ponedjeljak je objasnio kako pritom nije imao u vidu promjene sadašnjih granica Republike Srpske.

"O poziciji RS trebaju odlučivati isključivo njezini građani i političari", izjavio je Čović.

Dodik je pak dodao kako su on i Čović suglasni da se mora osigurati rješenje po kojemu neće biti moguće da netko drugi jednom narodu bira predstavnike u vlasti te da to žele postići i kroz očekivane promjene načina izbora članova Predsjedništva BiH.

Tagovi: Dragan Čović, Milorad Dodik, Bosanska Posavina, Republika Srpska
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, poduprt ovotjednim snažnim rastom prinosa na američke državne obveznice, dok investitori čekaju nove smjernice sa skorašnje sjednice američkog Feda.
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ANALITIČARI
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ZAGREB - Mladim poljoprivrednicima je nužna pomoć pri pokretanju poslovanja bespovratnim sredstvima za novoosnovana poduzeća, potporu dohotku i mogućnosti kao što je dodatno osposobljavanje, ističu uz ostalo iz konzultantske tvrtke Smarter u analizi mjera kojima bi se potaknula generacijska obnova na selu.
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE