GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crni petak oborio online rekord u SAD-u

Crni petak oborio online rekord u SAD-u
POTROŠNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2022 / 17:48
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Kupci su potrošili rekordnih 9,12 milijardi dolara na online kupnju tijekom Crnog petka ove godine, prema Adobeu, koji prati prodaju na web stranicama trgovaca.

Ukupna online prodaja za dan nakon Dana zahvalnosti porasla je 2,3% u odnosu na prethodnu godinu, a elektronika je bila glavni doprinos, budući da je online prodaja porasla 221% u odnosu na prosječan dan u listopadu, rekao je Adobe. Igračke su još jedna popularna kategorija za kupce, s porastom od 285%, kao i oprema za vježbanje, s rastom od 218%.

Mnogi potrošači prihvatili su fleksibilne planove plaćanja na Crni petak dok se i dalje bore s visokim cijenama i inflacijom. Plaćanja Kupite sada, platite kasnije porasla su za 78% u usporedbi s prošlim tjednom, počevši od 19. studenog, a prihod od Kupite sada, platite kasnije porastao je za 81% u istom razdoblju.

Neki od ovogodišnjih najpopularnijih proizvoda uključivali su igraće konzole, dronove, Apple MacBookove, Dysonove proizvode i igračke poput Fortnitea, Robloxa, Blueyja, Funko Popa! i Disney Encanto, prema izvješću.

Kupci na Crni petak također su oborili rekord u mobilnim narudžbama, jer je 48% online prodaje obavljeno na pametnim telefonima, što je povećanje u odnosu na 44% prošle godine.

Rekordna potrošnja dolazi nakon snažnog dana kupnje za Dan zahvalnosti, u kojem su potrošači na internetu izdvojili rekordnih 5,29 milijardi dolara, što je 2,9% više u odnosu na prethodnu godinu. Prema Adobeu, kupci obično potroše oko 2 do 3 milijarde dolara online na dan.

Za trgovce na malo ove brojke mogu biti obećavajući pokazatelj sljedećih tjedana. Rane blagdanske prognoze su prigušene, a Target, Macy's, Nordstrom i drugi trgovci izvijestili su o zatišju u prodaji krajem listopada i početkom studenog. Raspoloženje potrošača također je oslabilo prošlog mjeseca jer se inflacija kreće blizu najviših razina u četiri desetljeća.

Iako je Crni petak završio, aktivnost e-trgovine ostat će jaka tijekom vikenda, prema Adobeovom izvješću. Adobe očekuje da će potrošači potrošiti 4,52 milijarde dolara u subotu i 4,99 milijardi dolara u nedjelju, uoči najvećeg dana online kupovine u godini, Cyber ponedjeljka.

Očekuje se da će ove godine Cyber Monday privući 11,2 milijarde dolara potrošnje, što je 5,1% više u odnosu na prethodnu godinu, prema Adobeu.

Tagovi: Crni petak, potrošnja, trgovina, Dan zahvalnosti, Adobe, igračke
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE