GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crobex ojačao četvrti dan zaredom

Crobex ojačao četvrti dan zaredom
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2022 / 17:07
Autor: SEEbiz/h
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu je Crobex indeks porastao četvrti dan zaredom, prateći rast europskih burzi, a u fokusu investitora bila je dionica Atlantske plovidbe, koja je bila najlikvidnija, a ujedno i najveća dobitnica.

Crobex indeks porastao je u srijedu za 0,98 posto, na 2.162 boda, ojačavši četvrt dan zaredom. Istodobno, Crobex10 bio je u plusu 0,77 posto, na 1.315 bodova, ojačavši drugi dan zaredom.

Današnjim rastom indeksi prate uspon europskih burzi, na kojima vlada dobro raspoloženje jer su ponešto splasnule napetosti u vezi Ukrajine, dok su kvartalni poslovni rezultati europskih kompanija bolji nego što se očekivalo. Paneruopski Stoxx 600 indeks porastao je u srijedu 1,78 posto, na 473 boda, a i ostali najvažniji europski burzovni indeksi bili su u plusu za više od 1 posto.

Među sektorskim indeksima, na najvećem dobitku bio je Crobextransport, za 3,78 posto, a jedino je oslabio Crobexnutris, i to za 0,1 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 7,2 milijuna kuna, što je za milijun kuna više nego dan ranije. Uz to, ostvareno je i 3,32 milijuna kuna u blok transakaciji dionicom Luke Rijeka, po cijeni od 27,6 kuna.

Najveći promet u redovnom trgovanju imala je dionica Atlantske plovidbe, 1,2 milijuna kuna. Cijena joj je skočila za gotovo 6 posto, na 443 kune, pa je bila najveća dobitnica.

Milijunski promet imala je još i dionica HT-a, kojom je ostvareno 1,13 milijuna kuna, a cijena joj je ojačala 0,54 posto, na 186 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Turisthotela, kojom je ostvareno 558 tisuća kuna prometa, uz stagnaciju cijene na 3.900 kuna.

Promet iznad pola milijuna kuna imala je i dionica Končara EI, a cijena joj je ojačala 0,89 posto, na 34 kune.

Najveća gubitnica bila je dionica Dalekovoda, s padom cijene za 4,52 posto, na 38 kuna.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 43 dionica, pri čemu je cijena njih 21 porasla, 11 pala i isto toliko stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, ZSE, CROBEX, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE