GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cyber napad na novozelandsku burzu i četvrti dan zaredom

Cyber napad na novozelandsku burzu i četvrti dan zaredom
NAPAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2020 / 08:08
Autor: SEEbiz / H
WELLINGTON - Kibernetički napad prisilio je novozelandsku burzu (NZX) da zaustavi trgovanje četvrti dan zaredom, a obavještajna agencija te otočne zemlje pozvana je za pomoć u borbi protiv narušavanja sigurnosti.

"Trenutno imamo problema sa povezivanjem koji su, čini se, slični onima uzrokovanim ozbiljnim napadima prošlog tjedna iz inozemstva. Ti napadi uskraćivanja usluga narušavaju računalne mreže zagšujući ih prometom, a to je dovelo do privremenih obustava trgovanja od utorka", objavio je NZX.

Novi Zeland zatražio je od državnog ureda za sigurnost komunikacija da pomogne burzovnom operateru nakon što se u petak srušio četvrti dan zaredom, izjavio je ministar financija Grant Robertson.

"Ne mogu se baviti puno više specifičnim detaljima, osim da kažem da mi kao vlada to tretiramo vrlo ozbiljno", kazao je Robertson na brifingu za medije u Wellingtonu.

Pozvana je u pomoć i Novozelandska obavještajna agencija (GCSB), čiji je zadatak zaštititi infrastrukturu zemlje od mrežnih napada, a zasad se ne zna tko stoji iza cyber-napada.Medijima spekuliraju o upadima koje može sponzorirati i druga država ili antikapitalistički aktivisti poput Anonimnih ili su u pitanju kriminalci koji će tražiti otkupninu.

Tagovi: cyber napad, Novozelanska burza, New Zealand Stock Exchange
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq na rekordnim razinama
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq na rekordnim razinama
NEW YORK - S&P 500 i Nasdaq Composite skočili su na rekordno visoke razine u srijedu i pridodali svojim snažnim rezultatima u 2024. godini. Glavni prosjeci potaknuti su slabijim od očekivanog izvješća o potrošačkoj inflaciji u SAD-u.
Zagrebačka burza: Indeksi rastu, HT i dalje u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi rastu, HT i dalje u fokusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze i u srijedu su nastavili rast, no likvidnost i dalje nije na visokoj razini.
Radnici Varteksa prekinuli štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa prekinuli štrajk
VARAŽDIN - Samostalni radnički sindikat Varteksa donio je odluku kojom se štrajk radnika Varteksa s jučerašnjim danom prekida te da danas radnici nastavljaju s radom.
Hrvatska uz Italiju vodeća inozemna destinacija Austrijanaca u 2024.
DOBRE VIJESTI
Hrvatska uz Italiju vodeća inozemna destinacija Austrijanaca u 2024.
ZAGREB - Odlične vijesti za Hrvatsku kao turističku destinaciju stižu iz Austrije, jednog od najvažnijih tržišta s kojeg se u našoj zemlji ostvaruje značajan broj turističkih dolazaka i noćenja.
Cijene bakra uzletjele do rekorda
METALI
Cijene bakra uzletjele do rekorda
LONDON - Terminske cijene bakra u srijedu su dosegle rekordno visoku razinu jer potražnja za osnovnim metalom ostaje snažna usred pomame za izgradnjom podatkovnih centara i kontinuirane elektrifikacije globalnog gospodarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE