GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Damir Vanđelić: Adris ne odustaje od Croatia osiguranja

Damir Vanđelić: Adris ne odustaje od Croatia osiguranja
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2011 / 10:53
Autor: SEEbiz / Banka
ZAGREB - Adris je akumulirao značajnu dobit, oko 300 milijuna eura gotovine,  a kako je nisko zadužen i dosad je investirao samo vlastiti kapital ima i izuzetno veliku kreditnu sposobnost, veću od milijardu eura, kaže u intervjuu Banci Damir Vanđelić, direktor investicija Adris grupe. 
Vanđelić objašnjava da Adris želi diverzificirati ulaganja, pod uvjetom da je ulaganje u Hrvatskoj te  da je dovoljno veliko «da ne raspršimo resurse na niz malih projekata, da imamo ili možemo lako steći potrebne kompetencije, te da imamo upravljačka prava».

I dalje su, među ostalim, zainteresirani za Croatia osiguranje, te za energetske projekte.

U Adrisu, koji se zalaže za tzv. gospodarski patriotizam koji podrazumijeva reinvestiranje dobiti u Hrvatskoj i angažiranje domaćih proizvođača, smatraju da bi uz konkurentnu ponudu za Plomin 3 kao domaći ulagač trebali imati određenu prednost.

Naime, pojašnjava Vanđelić, HEP je svojedobno zaustavio njihov 80 milijuna kuna vrijedan projekt ulaganja u uzgoj predrasta ribe u Plominskom zaljevu, čime je njihovoj tvrtki Cromaris nanesena šteta od  oko 100 milijuna kuna.

Vanđelić najavljuje i da u travnju 2012. kreće proizvodnja cigareta u  Iranu u tvornici koju grade zajedno s iranskom državnom tvrtkom ITC, a golemo će iransko tržište biti odskočna daska za tržište cijele regije.

U kolovozu ove godine Adris  je krenuo i u novu investiciju u Zagrebu vrijednu više od 220 milijuna kuna. Riječ je o novom poslovnom centru u Jagićevoj ulici koji će biti dovršen u rujnu 2012. a potom će se ondje preseliti uredi Adris grupe i povezanih društava koji su sada rasuti na nizu lokacija širom Zagreba.

Paralelno Adris će nastaviti s ulaganjima u turizam, najavljuje u Banci Vanđelić. 
Tagovi: Damir Vanđelić, Adris Grupa, Croatia osiguranje, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:CROS-R-A
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE