GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deng Ying i Lorencin o suradnji u sektoru turizma

Deng Ying i Lorencin o suradnji u sektoru turizma
KINA-HRVATSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2014 / 08:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Deng Ying, kineska veleposlanica u Hrvatskoj susrela se s hrvatskim ministrom turizma Darkom Lorencinom nakon njegova povratka s Međunarodnog sajma putovanja Kina 2014.
Dvije strane su pritom razmjenile mišljenja o jačanju bilateralne suradnje u sektoru turizma. Na sastanku su također bili prisutni i politički savjetnik kineskog veleposlanstva Wang Xiusheng, ravnatelj HTZ-a Ratomir Ivičić te pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković.

Ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić sudjelovali su prije dva tjedna na China International Travel Martu (CITM) u sklopu kojega je Hrvatska imala svoj promo štand na kojem se predstavljala hrvatska turistička ponuda.

Ministar Lorencin je prilikom posjeta Kini sudjelovao i na China International Tourism forumu, kojeg organiziraju China National Tourism Administration (CNTA) i United Nations World Tourism Organization (UNWTO). S predsjednikom CNTA Shao Qi We-om, hrvatska je delegacija razgovarala o poboljšanju suradnje između Kine i Hrvatske te budućim zajedničkim projektima.

Na China International Tourism forumu su predstavljeni podaci o trendovima, navikama i potrebama kineskih turista. Tako je naglašeno kako se svake godine njih oko 128 milijuna odlučuje za putovanja. Kineske turiste na putovanjima najviše brine jezična barijera, ponuda kineske hrane te odnos lokalnog stanovništva prema turistima iz Kine. Na forumu se govorilo i o trendovima na svjetskoj razini, a brojke pokazuju kako svakog dana tri milijuna putnika prelazi granice svoje zemlje i putuje u inozemstvo. Statistički gledano, na svjetskoj razini u prvoj polovici 2014. godine pozitivne brojke u dolascima bilježe Jugoistočna Azija, Sjedinjene Američke Države i turistički najrazvijenije zemlje Europe. Analize turističkih aktivnosti pokazuju kako su destinacije Jugoistočne Azije sve popularnije, odnosno kako se određeni dio turističkog prometa s Mediterana i Atlantika seli upravo na Pacifik.

Ministar Lorencin se na sajmu susreo i s predstavnicima avoprijevoznika China Southern Airlinesa te s predstavnicima Kuoni turoperatora, a s kojima je razgovarao o snažnijim aktivnostima prema Hrvatskoj.
Tagovi: Deng Ying, Darko Lorencin, Ratomir Ivičić, Davor Ižaković, Kina, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi završili trgovanje s različitim predznacima, uz znatno veći promet nego krajem prošloga tjedna, dok se ulagači pripremaju za početak sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija za prvih devet mjeseci ove godine.
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
FOREX
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak kliznuo prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, jer se fokus investitora nastavio usmjeravati ka mogućem povećanju kamatnih stopa i zaoštravanju monetarne politike u drugim vodećim gospodarstvima svijeta.
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
JABUKE
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
ZAGREB - Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000 tona jabuka, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica blago porasle jer su ulagači optimistični uoči objava poslovnih izvješća niza kompanija, kao i nekoliko vrlo značajnih makroekonomskih pokazatelja.
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
ŽELJEZNICA
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
SARAJEVO - Vojin Mitrović, ministar komunikacija i saobraćaja BiH najavio je da bi uskoro željezničkom prugom trebala biti povezana BiH, Crna Gora i Albanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE