GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Krke najjače od svibnja 2008.

Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2021 / 09:56
Autor: Siniša Malus
LJUBLJANA - Glavni ljubljanski indeks SBITOP ove je godine već zabilježio 16 posto rasta, a dionice Krke vratile su se na razinu iznad 100 eura prvi put od svibnja 2008.

Prošlogodišnja dobit Krke dosegnula je gotovo 289 milijuna eura, što je 18 posto više nego 2019. godine.

Grupa Krka prošle je godine za investicije izdvojila 76,6 milijuna eura, od čega 61,3 milijuna u kontrolno društvo. Ulagali su uglavnom u razvoj, povećanje i tehnološku modernizaciju proizvodnje, u osiguravanje kvalitete i u vlastite proizvodne i distribucijske centre širom svijeta. Zbog utjecaja epidemije covida-19 na investicijsku aktivnost, posebno graditeljstvo, bilo je manje ulaganja od planiranog, što, prema riječima tvrtke, neće utjecati na provedbu strateških smjernica u ovom području.

Osim toga, Uprava i Nadzorni odbor Krke predložili su nedavno dividendu od pet eura po dionici. Ta je dividenda veća je za 17,6% u odnosu na dividendu isplaćenu za 2018. godinu.

Što se slovenskog tržišta kapitala tiče, analitičari smatraju kako dio razloga optimizma leži i u činjenici da će neke promjene poreza stupiti na snagu 2022. godine. Kapitalni dobitak (kada se realizira u petogodišnjem razdoblju) sada će se ponovno oporezivati po stopi od 25% (trenutno 27,5%).

Tagovi: Krka, dionice Krke, Ljubljanska borza, porez na kapitalnu dobit
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, blagi tjedni pad indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, blagi tjedni pad indeksa
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je stagnaciju indeksa, ali i značajno bolji promet.
Brodari postaju sjajna oklada
VOZARINE RASTU
Brodari postaju sjajna oklada
ANALIZA - Ekonomski oporavak usporava se više nego što se očekivalo na račun delta soja koronavirusa, s kašnjenjima u globalnom lancu opskrbe i očekivanom nižom potražnjom kućanstava od očekivane.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali na kraju tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali na kraju tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobexi stagnirali uz nastavak nešto većeg prometa kao i dan ranije, pri čemu je ponovno u fokusu investitora bila dionica Podravke.
Dolarov indeks blizu najviših razina u tri tjedna
FOREX
Dolarov indeks blizu najviših razina u tri tjedna
LONDON - Dolar se u petak zadržao blizu najviše razine u tri tjedna prema košarici šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, koju je dosegnuo dan ranije pod utjecajem dobrih vijesti o prometu u američkoj maloprodaji.
Ekstremno visoke temperature ugrozile uzgoj dagnji u Grčkoj
DAGNJE
Ekstremno visoke temperature ugrozile uzgoj dagnji u Grčkoj
ATENA - Ekstremno visoke temperature ovoga ljeta uništile su oko polovine ovogodišnje proizvodnje dagnji u ključnoj regiji Solunskog zaljeva, upozorile su grčke vlasti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE