GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Divjak: Izuzetno važno da se Akcijski plan temelji na Strategiji

Divjak: Izuzetno važno da se Akcijski plan temelji na Strategiji
OBRAZOVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2017 / 13:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak novinarima kako je izuzetno važno da se Akcijski plan temelji na Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije te da bude donesen najkasnije u devetom mjesecu kako bi se mogao pripremiti proračun te je potvrdila da će sve podzastupljene skupine spomenute u Strategiji biti vraćene u Akcijski plan.

"Izuzetno je važno da se Akcijski plan prvo - temelji na Strategiji, i drugo - da bude donesen najkasnije u devetom mjesecu tako da mi možemo pripremiti proračun i isto tako da se možemo pripremiti za povlačenje sredstava iz Europskih fondova jer postoje takva sredstva u Europskim fondovima", istaknula je Divjak.

Kako je dodala, nije "istraživala tko je kriv ili zaslužan za to da se zapravo cijela procedura oduljila".

Novinarima koji su inzistirali na tome tko je odgovoran jer se izgubilo dosta vremena i jer će se izgubiti još dva do tri mjeseca, Divjak je odgovorila kako misli da nije ona "ta koja treba istraživati tko je kriv za izgubljeno vrijeme".

"Ja nisam tu da istražujem, ja sam tu da pripremim postupke koji će osigurati da se provede cjelovita kurikularna reforma, isto tako da se uvedu programski ugovori u visokom obrazovanju, te kako da potrošimo sredstva koja su na raspolaganju iz Europskih fondova i za znanost i za obrazovanje, znači to je moja zadaća", poručila je ministrica znanosti i obrazovanja.

Potvrdila je i da će u Akcijski plan biti vraćeni svi "nestali" dijelovi.

"Dakle, bez daljnjega je sigurno da su sve podzastupljene skupine koje su spomenute u Strategiji tamo s razlogom i da će biti vraćene u Akcijski plan", napomenula je Divjak.

"Ministarstvo će pomoći da se Akcijski plan stvarno pripremi na način da se uzimaju u obzir sve mjere koje su dane u Strategiji osim možda manjih odstupanja koja su nastala zbog toga što su možda i neke nadležnosti u međuvremenu promijenjene", najavila je ministrica.

Upitana čiji je bio propust što su neki dijelovi izostavljeni, odgovorila je kako ona ne zna tko je autor nacrta koji je bio predstavljen i koji je bio u medijima, dodavši kako ne zna tko je radio na kojem dijelu nacrta Akcijskoga plana.

"To nije poznato", rekla je.

Na pitanje novinara treba li to javnost znati, jer se čini kako nitko ne zna tko je autor Akcijskog plana, ministrica je odgovorila:

"To pitajte one koji su u Posebnom stručnom povjerenstvu, ja sam prvi puta sjednici prisustvovala kada je bila posljednja sjednica Posebnog stručnog povjerenstva i autorstvo nije bilo navedeno".

Divjak je ponovno istaknula kako očekuje da rad Posebnog stručnog povjerenstva bude otvoren i transparentan.

"Ja mislim da su to teme koje jesu od javnoga interesa, isto tako da se stvarno poštuju dokumenti koji su službeni, a jedini službeni dokument na kojem trenutno možemo graditi bilo kakvu implementaciju promjena u obrazovanju i znanosti jest Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije koju je Sabor donio", zaključila je Divjak.

Tagovi: Blaženka Divjak, Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije
PROČITAJ I OVO
Mihajlović: Srbija će postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi
BAKAR
Mihajlović: Srbija će postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi
BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da će zahvaljujući novootvorenom rudniku „Čukaru Peki“ kod Bora, Srbija „u nekom trenutku“ postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi.
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa na kraju tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa na kraju tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi na kraju tjedna Crobex indeksi su blago ojačali, no uz vrlo skroman obujam trgovanja, jer nema poticajnih poslovnih vijesti koje bi potaknule veću aktivnosti investitora.
Dolarov indeks u blagom minusu
FOREX
Dolarov indeks u blagom minusu
LONDON - Dolar je u petak blago oslabio prema ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, jer su investitori bili nešto skloniji valutama koje percipiraju rizičnijima nakon dobrih vijesti iz Kine.
Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
NAGRADE
Svjetske i europske nagrade za lošinjski spa i održivi turizam
ZAGREB - Otok Lošinj se ovih dana dodatno potvrdio na međunarodnoj turističkoj mapi, s nagradama malološinjskom hotelu Belleuve za najbolju spa i wellness ponudu u svijetu, te projektu "Lošinjski loger Nerezinac" za drugo mjesto među najboljim europskim projektima održivog kulturnog turizma.
Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
GUBICI
Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
ZAGREB - Svinjogojci u ovome trenutku po jednom tovljeniku od 120 kilograma gube 600, a tovljači junadi po grlu od oko 600 kilograma i 2500 kuna, alarmantne su brojke koje ovih dana iznose hrvatski stočari, piše u petak Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE