GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobavljači podnose prijavu Tužilaštvu BiH protiv Tuša

Dobavljači podnose prijavu Tužilaštvu BiH protiv Tuša
PRIJAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2014 / 22:50
Autor: SEEbiz / Klix.ba
SARAJEVO - Slovenački trgovački lanac Тuš je obznanio da zatvara sve svoje poslovnice u BiH, dok su s druge strane dobavljači burno reagirali optužujući Tuš da im duguje milione KM za isporučenu robu. Tačnije, dobavljači tvrde da je im Tuš duguje više od 20 miliona KM.
Tuš je odlazak iz BiH obrazložio "prirodnim katastrofama", tačnije time da su poplave koje su zadesile našu zemlju utjecale na njihovo poslovanje, a optužili su i dobavljače da blokiraju njihov rad.

Dobavljači su najavili da će od Tužilaštva BiH tražiti da se pozabavi slučajem, a kako saznajemo najavljuju i kolektivnu tužbu protiv slovenačke firme.

Advokat dobavljača Senad Bilić kazao je za Klix.ba kako će dobavljači podnijeti krivične prijave protiv odgovornih osoba u Tušu, ali i protiv same kompanije.

"Podnijet ćemo prijavu protiv Mirka Tuša, zatim osoba koje su bile odgovorne za rad Tuša u BiH i Tuš Tradea, protiv Mirka Mlinara, kao prokuriste za BiH, protiv Vida Habjana, koji je bio direktor i Branka Cokana, koji je također bio direktor. naravno, prijava će ići i protiv obje firme Tuš d.o.o. i Tuš Trade d.o.o. Tuš duguje ogroman novac velikom broju firmi i po nekim saznanjima s kojima raspolažem ima još dosta firmi koje se još nisu ni prijavile", kazao je Bilić.

On je također dodao da će predložiti Tužilaštvu BiH da uputi poziv svim oštećenim firmama da prijave svoja potraživanja.

"Ovo što sad vidimo po izvještaju kreditnog biroa LRS oni su 20 miliona dužni, a vjerovatno se radi i o većem iznosu", navodi Bilić.

Ovo je spisak firmi i iznosi koje im Tuš duguje:

Vitaminka a .d., Banja Luka 1.600 KM
Plantago, Laktaši 1.589
Tulumović mesna industrija, Trn-Laktaši 264.724
Frutela, Banja Luka 20.874,10
Fratelo, Banja Luka 2.612,73
Mladegs pak d.o.o, Prnjavor 3.069,25
Natura Vita, Teslić 24.300
Dukat, Trn-Laktaši 50.000
Mlijekoprodukt, Bosanska Dubica 55.000
Vitinka, Kozluk 115.567
ZPA Komerc, Bijeljina 15.128
Perutnina d.o.o Breza 500.000
Dragstor Dragan, Banja Luka 60.000
Dijana Tekstil, Pale 60.000

Ovo je samo dio firmi i iznosa kojima Tuš duguje novac za dobavljenu robu, a među njima se, između ostalih, nalaze još i Živanić d.o.o, Eko Bel- Banja Luka, Mira-Prijedor, Perutnina-Srbac, DGR-Banja Luka, Diona-Banja Luka, Eurohem Banja Luka te mnoge druge.

Tagovi: Tuš, Tuš Holding, Mirko Tuš, Mirko Mlinar, Vid Habjan, Tuš Trade, Senad Bilić
PROČITAJ I OVO
Australija će zakonom natjerati medijske platforme da razotkriju trolove
TROLOVI
Australija će zakonom natjerati medijske platforme da razotkriju trolove
MELBOURNE - Australija će uvesti zakon kako bi natjerala velike društvenih medija da daju pojedinosti o korisnicima koji objavljuju klevetničke komentare, izjavio je u nedjelju premijer Scott Morrison.
Erdogan naredio istragu o padu turske lire
LIRA
Erdogan naredio istragu o padu turske lire
ANKARA - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan naredio je istragu o mogućoj manipulaciji valutom nakon što je turska lira ovog tjedna pala na rekordno nisku razinu u odnosu na dolar.
Dolar izgubio na zamahu nakon pojave nove varijante koronavirusa
TJEDNI FOREX
Dolar izgubio na zamahu nakon pojave nove varijante koronavirusa
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta polovicom tjedna dosegnula najvišu razinu u gotovo 17 mjeseci, no u petak je nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa oštro pala.
Svjetska tržišta: Oštar pad indeksa zbog nove varijante koronavirusa
PAD
Svjetska tržišta: Oštar pad indeksa zbog nove varijante koronavirusa
ZAGREB – Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna oštro pale jer je sklonost ulagača rizičnijim investicijama splasnula nakon što je u Južnoafričkoj Republici identificirana nova, vrlo zarazna varijanta koronavirusa.
Zagrebačka burza: Tjedni pad indeksa pod pritiskom globalnih zbivanja
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Tjedni pad indeksa pod pritiskom globalnih zbivanja
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi prošloga tjedna Crobex indeksi pali pod utjecajem oštrog pada cijena dionica na svjetskim burzama u petak zbog pojave nove varijante koronavirusa, što je zasjenilo vijest o skoku hrvatskog BDP-a u trećem tromjesečju za 15,8 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE