GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dosad prodano 30.000 karata za vlakove Regiojeta, prvi Česi stižu u Rijeku već u subotu

Dosad prodano 30.000 karata za vlakove Regiojeta, prvi Česi stižu u Rijeku već u subotu
SEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 08:19
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA – Oko 130 putnika, kako sada stvari stoje, stići će u subotu u Rijeku prvim ovogodišnjim vlakom češkog prijevoznika Regiojeta koji će tako već krajem svibnja otvoriti novu sezonu povezivanja Češke i Slovačke s Jadranom.

Lani je ova željeznička linija uvedena prvi put i to u godini kada je pandemija gotovo zaustavila sve turističke tokove te na Jadran dovela oko 60.000 putnika. Češki prijevoznik napravio je dobar posao jer su i ove godine uveli liniju za Hrvatsku, ali je dodatno proširili pa, osim za Rijeku, Regiojet vlakovi idu i za Split. S time da je izmijenjena i ruta dolaska pa vlakovi iz Praga i Bratislave umjesto preko Ljubljane, voze preko Budimpešte i Zagreba. O tome kakva je potražnja, pokazuje i to da su već prodali više od 30.000 karata za ovogodišnje linije te kako se trenutno dnevno proda više od tisuću novih karata, piše Novi list.

Prvi vlak u Rijeku će stići u subotu 29. svibnja u 10.13 sati, dok je dolazak u Split predviđen u 13.44 sati. Vlak će u tako u Ogulinu biti podijeljen te će dio vagona biti usmjeren prema Rijeci, a dio ide prema Splitu. Isto tako, na povratku se vlakovi spajaju u jedan u Ogulinu. U suprotnom smjeru vlakovi će polaziti popodne u 15.51 sat iz Splita i navečer u 19.55 sati iz Rijeke, s dolaskom ujutro sljedećeg dana u Budimpeštu, Bratislavu, Brno i Prag.

Aleš Ondruj, glasnogovornik Regiojeta, kazao je kako su za subotnji prvi dolazak karte za Split već rasprodane, a do Rijeke još ima slobodnih mjesta. Do jučer je bilo napravljeno ukupno 400 rezervacija za prvi ovosezonski dolazak u Hrvatsku. Radim Jančura, vlasnik i izvršni direktor Regiojeta komentirao je, uoči otvaranja druge sezone dolaska na Jadran, kako je sretan što idu tragom prošlogodišnjeg uspjeha, odnosno kreiranja atraktivne i sigurne ponude za turiste koji putuju između Hrvatske, Češke, Slovačke i Mađarske.

Karte su za Regiojetove vlakove vrlo povoljne i ove godine pa se tako za jednosmjernu kartu za sjedište treba izdvojiti već od 18,90 eura, dok se karta za vagon za spavanje kreće od 30,90 eura. Riječ je o cijenama do Rijeke, dok su one do Splita od 34,90 eura za sjedište te od 41,90 eura za spavaći vagon. I ove godine Regiojet je osigurao i autobusnu povezanost prema drugim destinacijama, i to iz Rijeke, Splita, Gračaca i Ogulina. Koliki potencijal u Hrvatskoj vidi Regiojet, pokazuje činjenica da su što vlakom, što autobusnim linijama, gostima omogućili da dođu do čak 56 destinacija na Jadranu. Ide se sve do Dubrovnika, ali i do Kotora u Crnoj Gori te Neuma u BiH. Željeznička linija do Praga u funkciji bit će do kraja rujna. U svibnju, lipnju i rujnu vlakovi će voziti tri puta tjedno u obama smjerovima, a u srpnju i kolovozu svakodnevno. Karte se mogu kupiti putem aplikacije Regiojet i na blagajnama HŽPP-a u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Češki gosti lani su bili zaslužni za dobar dio turistiškog prometa u Rijeci, po broju noćenja popeli su se na treće mjesto, iza Njemačke i Italije, a ostvareno je ukupno oko 16.000 čeških noćenja. Petar Škarpa, direktor TZ-a grada Rijeke, kazao je da su turisti koji su lani došli vlakom Regiojeta pridonijeli da se spasi sezona.

– Ostvarili su dobre rezultate, i to ne samo u Rijeci nego i u okolici te se nadamo da će ove godine rezultat biti još i bolji. Trenutačne najave to i potvrđuju, a i prvi vlak ove godine stiže ipak nešto ranije nego prošle godine, rekao je Škarpa.

Tagovi: češki turisti, Regiojet, Rijeka, Prag, Radim Jančura, Aleš Ondruj
PROČITAJ I OVO
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta rasprodana su dok svijet čeka odgovor Izraela na zračni napad Irana tijekom vikenda. Većina velikih tržišta u Aziji izgubila je oko 2%.
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE