GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Droege Grupa preuzima kontrolni udeo u Trenkwalder kompaniji

Droege Grupa preuzima kontrolni udeo u Trenkwalder kompaniji
SPAJANJA I PREUZIMANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2011 / 09:37
Autor: SEEbiz / Beta
VIENNA - Posle pozitivnog ishoda due dilligence-a, ovlašćenja vlasnika i uz saglasnost nadzornog odbora, većinsko preuzimanje je izvršeno 12 avgusta.

Porodična kompanija iz Dizeldorfa Droege Internacional Grupa AG, zahvaljujući Droege Kapital GmbH, preuzima više od tri četvrtine vlasništva u Trenkwalder Internacional AG iz Schwadorfa blizu Beča, uključujući sve filijale u 19 zemalja kao što su Austrija, Nemačka, Turska, Mađarska, Poljska i Slovačka.

Droege i Trenkwalder su potpisali ugovor o kupovini akcija u aprilu 2011.

Transakcija je zavisila od završetka i pozitivnog ishoda due dilligence-a kao i ovlašćenja vlasnika i saglasnosti nadzornog odbora. Svi uslovi su sada ispunjeni. Kao rezultat toga, većinsko preuzimanje Trenkwalder grupe je ugovorno završeno 12 avgusta 2011 i preduslovi za implementaciju sledećih važnih ciljeva su ispunjeni.

U budućnosti, Trenkwalder grupa će biti vođena kao ogranak u industrijskom holdingu Droege internacional grupe AG. Droege i Trenkwalder su uvereni da je Trenkwalder grupa dobro pozicionirana za budućnost.

Gospodin Dr Georg Obermeier postaje predsednik upravnog odbora Trenkwalder Internacional AG. Kao pređašnji članovi upravnog odbora, Verena Kiesling i Paul Toplitz predstavnici poslodavca, gospodin Dietmar J. Langer, direktor Droege kapitala i gospodin Walter P. J. Droege takođe su izabrani. Dr. h. c. Ing. Rihard Trenkwalder nosilac austrijske počasne titule Kommerzialrat koja znači savetnik za trgovinu, biće član upravnog odbora i imaće funkciju počasnog predsednika. Kao rezultat toga, nadzorni odbor i kompanija intenzivno će nastaviti da koriste njegovo dugogodišnje iskustvo i međunarodne kontakte.

Nаmerа novog Uprаvnog odborа grupe (uprаvni odbor direktora uz učešće menаdžerа zemаljа) je dа koordinаciju u Trenkwаlder grupi učini jednostаvnijom, znаtno ubrzа operаtivnu reаlizаciju promenа i unаpredi uprаvljаnje.

Ulаskom dobrostojeće kompаnije  kаkvа je Droege grupe kаo većinskog аkcionаrа napravljen je  prvi pozitivаn korаk kа uspešnom uređenju i budućem očuvаnju Trenkwаlder grupe.

Zаjedno sа ulаskom Droege grupe, Rаiffeisenlаndesbаnk Oberosterreich (RLB OO), kаo glаvnа bаnkа Trenkwаlderа,  je odobrilа znаčаjnа sredstvа zа finаnsirаnje poslovаnjа zа nаrednih 5 godinа i tаko postаvilа dobаr temelj zа dаlji rаzvoj аktivnosti grupаcije.

U srednjeročnom periodu, namera je da se  Trenkwаlderа pozicionira na  Bečku / Frаnkfurtsku berzu.

Tagovi: Droege Grupa, Tenkwalder
PROČITAJ I OVO
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
PROJEKTI
Urbana revitalizacija: Split bi mogao postati nova Barcelona
ZAGREB - Pandemija koronavirusa osobito je teško pogodila svjetsku turističku industriju. COVID-19 promijenit će turizam, ali neće ga zaustaviti.
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
PROJEKTI
Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
OSLO - Norveški stabilizacijski fond ima problema s pronalaženjem projekata vezanih uz obnovljive izvore energije koji nisu uvršten u burzovni kotaciju, a želio bi u njih investirati, rekao je novi izvršni direktor fonda Nicolai Tangen.
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
STAVOVI
WHO: Testovi na koronavirus trebaju imati veću ulogu u međunarodnom prometu
ŽENEVA - Testovi na koronavirus u međunarodnom prometu bi se trebali koristiti češće od karanena, rekao je u petak čelnik odbora za izvanredne situacije WHO-a Didier Houssin.
U Srbiji u septembru 43,1 odsto manje turista
OŠTAR PAD
U Srbiji u septembru 43,1 odsto manje turista
BEOGRAD - U Srbiji je u septembru ove godine boravilo 43,1 odsto manje turista nego u istom mesecu 2019, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu investitora, promet slab
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu investitora, promet slab
ZAGREB - Na Zagrebačkoj se burzi u petak su indeksi ojačali, prekinuvši 2-dnevni pad, no uz vrlo skroman promet, dok su u fokusu ulagača bila poslovna izvješća kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE