GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik: 20% više gostiju u veljači

Dubrovnik: 20% više gostiju u veljači
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2024 / 12:28
Autor: SEEbiz / HRT
DUBROVNIK - Veljača je turistički najmirniji mjesec u godini, no u Dubrovniku je živo i ovih dana. Dvadesetak posto više gostiju nego lani - najviše onih koji izbjegavaju ljetne gužve i vrućine.

Iako je vrijeme promjenjivo, u Dubrovniku ovih dana uživa oko 2200 turista - najviše domaćih. Nisu svi otišli na skijanje - neki su zimske praznike iskoristili za upoznavanje Lijepe naše.

- Došao sam sa stricem, uči me pomalo o povijesti Dubrovnika i ostalo, došao sam se na more malo okupat, znam da je malo hladno ali može se, rekao je za HRT Drago Babajić.

Istodobno, zamjetan je porast broja gostiju s dalekih tržišta - polako se vraća na pretpandemijske razine. Putuju preko agencija jer vole da im je sve organizirano i, što je važno, pune kapacitete zimi.

- Ne vole te velike vrućine i ne vole mase i zato je to razlog zašto više cijene ovaj dio godine, govori Ana Vrtikapa, turistička vodičica.

- Oduvijek smo željeli doći, ali ne ljeti. Šetamo i razgledavamo. Sve je drugačije nego u Brazilu. Lijepo nam je, ističe turistica iz Brazila

- Prekrasno je, divno sunce i more, kaže turistica iz Južne Koreje.

Dubrovnik je trenutačno izravnim zrakoplovnim linijama povezan samo s Istanbulom i Frankfurtom - već sredinom ožujka povećat će se promet u Zračnoj luci "Ruđer Bošković".

- Easy jet počinje iz Londona i počinju Irci oko 15. 2 tjedna prije Uskrsa i za Uskrs smo u punom pogonu, brojevi će biti dobri, zaključuje Miro Drašković, direktor TZ-a Dubrovnik.

Ljetni red letenja ove godine počinje baš na uskrsni vikend.

Tagovi: Dubrovnik, turizam, easyjet, letovi, zračna luka ruđer bošković
PROČITAJ I OVO
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
ŠANGAJ - Dionice u Hong Kongu i Tajvanu predvodile su rast u Aziji u petak dok je Wall Street porastao tijekom noći, uoči ključnih podataka o zapošljavanju u SAD-u.
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE