GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom za grupna putovanja

Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom za grupna putovanja
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2024 / 12:05
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Američki magazin Global Traveler organizirao je u Philadelphiji 12. godišnju dodjelu nagrada Leisure Lifestyle Awards, a čitatelji ovog popularnog magazina, već drugu godinu za redom, izglasali su Dubrovnik kao najbolje odredište za grupna putovanja - Best Leisure Destination for Groups.

Nagradu je preuzela Ela Urlić-Jakić iz Predstavništva HTZ-a u SAD-u.

„Priznanja poput ovoga potvrđuju odličnu poziciju Hrvatske na turističkoj karti svijeta. Drago nam je što smo ponovo prepoznati kao kvalitetna, atraktivna i održiva destinacija te što je je aktualni šampion hrvatskog turizma, grad Dubrovnik, zauzeo vodeće mjesto u društvu globalno popularnih i renomiranih destinacija“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, dodavši da je od svih dalekih tržišta za hrvatski turizam najvažnije upravo američko tržište.

U kategoriji u kojoj je Dubrovnik zauzeo prvo mjesto našla su se odredišta kao što su: Italija, Cabo San Lucas u Meksiku, Kostarika i Napa Valley u Kaliforniji. Osim u ovoj kategoriji, čitatelji su odlučivali i o najboljim destinacijama i objektima u kategorijama kao što su Best Historical Attractions, Best Adventure Destination, Best Leisure Destination, Best International Ski Destination, Best Luxury Cruise Line, Best Golf Destination, Best All-Inclusive Resort i dr.

„Ove su nagrade u sektoru turizma visoko cijenjene jer se temelje isključivo na glasovima čitatelja, a nama je iznimno drago što su oni i ovom prilikom prepoznali i nagradili naš Dubrovnik. Veseli nas što smo istaknuti po svojoj kvaliteti i ponudi na velikom i nama vrlo važnom američkom tržištu na kojem upravo Dubrovnik uživa status najpopularnije hrvatske destinacije“, poručio je Miroslav Drašković, direktor TZ grada Dubrovnika.

Dodjelom nagrada magazin Global Traveler ističe ono najbolje u sektoru putovanja.

„Ove nagrade su visoko cijenjene i nepristrane, a temelje se isključivo na glasovima čitatelja te na taj način nagrađuju najbolje u sektoru putovanja i to turističke destinacije, hotele, avio prijevoznike, zračne luke, krstarenja te razne turističke proizvode i usluge“, pojasnila je Leila Krešić-Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u SAD-u.

Također, s više od 817 tisuća čitatelja, Global Traveler predstavlja jedno od važnijih mjesta povezivanja brojnih ljubitelja putovanja s turističkim destinacijama i subjektima diljem svijeta, a istraživanja pokazuju kako njegovu publiku čine uglavnom Amerikanci više kupovne moći.
Dodajmo kako su u dosadašnjem dijelu godine Amerikanci u Hrvatskoj ostvarili 103.000 dolazaka i 266.000 noćenja, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima.

Tagovi: Dubrovnik, putovanja, turizam, drašković, staničić
PROČITAJ I OVO
Hoće li Taylor Swift odgoditi rezanje kamatnih stopa engleske središnje banke?
SHOWBIZ I EKONOMIJA
Hoće li Taylor Swift odgoditi rezanje kamatnih stopa engleske središnje banke?
LONDON - Rekordna turneja Eras Tour Taylor Swift nastavlja povećavati potrošačku potrošnju dok ulazi u dio Ujedinjenog Kraljevstva, što sugerira da Bank of England možda još nije "izašla iz šume" u svojoj borbi protiv inflacije.
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, minimalan rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, minimalan rast indeksa
ZAGREB - Minimalan rast indeksa uz nešto veći promet na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Dabro najavio mjere za povećanje proizvodnje mesa
MJERE
Dabro najavio mjere za povećanje proizvodnje mesa
VINKOVCI - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro poručio je u petak iz Vinkovaca nakon sastanka s svinjogojcima s područja kontinentalne Hrvatske, kako će raditi na mjerama za povećanje proizvodnje mesa, pri čemu je bitnim ocijenio iskorjenjivanje afričke svinjske kuge.
Pada prodaja francuskih žestokih pića
TRENDOVI
Pada prodaja francuskih žestokih pića

PARIZ - Prodaja francuskih žestica smanjila se i u prvih pet ovogodišnjih mjeseci, pokazali su podaci proizvođača, signalizirajući nastavak silaznog trenda u uvjetima smanjene kupovne moći potrošača u Francuskoj i svijetu.

Potražnja za svim vrstama pomorskog prijevoza podiže vrijednost BDI Indexa
BRODARI
Potražnja za svim vrstama pomorskog prijevoza podiže vrijednost BDI Indexa
LONDON - BDI Index, lavni indeks pomorskog prijevoza Baltičke burze, koji prati stope za brodove koji prevoze suhu rasutu robu, dosegao je u četvrtak najvišu razinu u jednomjesečnom razdoblju, podržan višim stopama u svim segmentima plovila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE