GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik u 2021. očekuje 354 kruzera s preko 600 tisuća putnika

Dubrovnik u 2021. očekuje 354 kruzera s preko 600 tisuća putnika
KRUZERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 19:21
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo izjavio je u utorak kako su u 2021. godini za dolazak u Dubrovnik najavljena 354 broda na kružnim putovanjima s preko šesto tisuća putnika.

Pezo je kao gradski vijećnik HDZ-a sudjelovao u raspravi dubrovačkog Gradskog vijeća o visini turističke pristojbe za brodove na kružnom putovanju u međunarodnom pomorskom prometu kada se brod nalazi na vezu u luci ili sidrištu luke na području Grada Dubrovnika 2022. godine.

„Tržište cruisera bi se moglo oporaviti od 1. lipnja. Najave su vrlo dobre, a hoće li se dogoditi ovisi o epidemiološkoj situaciji“, istaknuo je Pezo.

Gradski vijećnici Maro Kristić (Most) i Rikard Rossetti (DUSTRA) istakli su kako bi se odluka o visini turističke pristojbe trebala odgoditi, ali im je Pezo odgovorio kako su brodari upoznati s odlukom te da su pristojbe već ranije uračunate u njihove aranžmane pa nikome neće biti opterećenje.

Na dubrovačkom gradskom vijeću je, između ostalog, potvrđeno kako bi radovi na ključnom infrastrukturnom projektu u Dubrovniku, uređenju Lapadske obale, trebali početi sredinom veljače. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je kako se oko toga stvara umjetni problem koji ne postoji.

„Imamo sve pravomoćne dozvole i suglasnosti svih resornih ministarstava. Započet je i dovršen postupak izvlaštenja, raspisan je natječaj i za koji dan će biti okončan. Ako ne bude žalbi, radovi počinju sredinom veljače“, izjavio je Franković dodavši kako koncesionar lučkog područja Marina Frapa problem preklapanja koncesijskog dobra treba riješiti s koncesionarom Republikom Hrvatskom.

Na dubrovačkom gradskom vijeću odlučeno je kako će predstavnici Grada Dubrovnika u Upravnom vijeću Zaklade „Blaga djela“ biti Terezina Orlić, Nada Medović i Suzana Kosović.

Vijećnici su također donijeli odluku o nagradama Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Dobitnik Nagrade za životno djelo je bivši dubrovački gradonačelnik Nikola Obuljen, dok su dobitnici godišnjih nagrada Maja Nodari, fra Pijo Pejić i Družba sestara franjevki od Bezgrešnog začeća. Priznanja će im biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz Dan Grada Dubrovnika i Festu sv. Vlaha.

Fotografija: Lučka uprava Dubrovnik, Neven Jerković

Tagovi: Dubrovnik, kruzeri, Blaž Pezo, Mato Franković, Lučka uprava Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE