GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đukanović ne isključuje mogućnost povratka iako ne razmišlja o tome

Đukanović ne isključuje mogućnost povratka iako ne razmišlja o tome
LIDER DPS-a
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2012 / 15:05
Autor: SEEbiz / Tanjug
PODGORICA - Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nije danas isključio mogućnost povratka na neku državnu funkciju, iako, kako je naveo, u ovom trenutku ne razmišlja o tome.

Upitan da li planira da se kandiduje za premijera ili predsjednika Crne Gore, Đukanović je rekao da trenutno nema takvih ambicija, ali da u potpunosti ne isključuje tu mogućnost.

- To je politika, u njoj se nikad do kraja ne zna šta će se desiti , kazao je Đukanović novinarima.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori održaće se 14. oktobra, dok su predsednički planirani za proljeće naredne godine. Đukanović je kazao da nema nijednog razloga za istovremeno održavanje predsedničkih i parlamentarnih izbora, kako je to zahtevala crnogorska opozicija.

- Ne vidim nijedan razlog za skraćenje mandata predsedniku države Filipu Vujanoviću. Smatram da on svoj posao obavlja u skladu sa Ustavom i u korist državnih interesa Crne Gore, zbog čega treba do kraja da ispuni svoj predsednički mandat , kazao je on.

Lider DPS-a je rekao da dijeli mišljenje premijera Igora Lukšića da je vlada Crne Gore dobro odradila posao. Đukanović je dodao da se ne plaši nikog na političkoj sceni Crne Gore, pa ni Demokratskog fronta koji, za sada, čine Nova srpska demokratija i Pokreta za promjene, a na čijem je čelu bivši crnogorski šef diplomatije i ambasador SRJ u Rimu Miodrag Lekić.

Đukanović je ponovio da će se odazvati pozivu Anketnog odbora o "aferi Telekom" na saslušanje o mogućoj korupciji prilikom privatizacije te kompanije, ukoliko to zakon nalaže.

Članice crnogorske vladajuće koalicije DPS i Socijaldemokratska partija (SDP) ponovo će zajedno nastupiti na parlamentranim izborima. Tako će vladajuća koalicija u Crnoj Gori nastaviti "politički brak", koji traje već 14 godina.

DPS i SDP nastupaju u koaliciji na izborima u Crnoj Gori još od 1998. godine, a, prema dosadašnjim koalicionim sporazumima, DPS-u je pripadalo 80 odsto funkcija u izvršnoj vlasti, dok je SDP imao petinu tog kolača. Iako je u proteklom periodu između DPS-a i SDP-a bilo varnica, pa i žešćim mimoilaženja, članice crnogorske vladajuće koalicije ipak su pokazivale politički kapacitet da zatvore unutrašnje sukobe uoči izbora.

S druge strane, i dalje je otvoreno pitanje opozicionog nastupa na izborima, u jednoj ili više kolona, pošto najjača opoziciona stranka Socijalistička narodna partija (SNP) još uvek nije donela konačnu odluku o tom pitanju. Ostale opozicione stranke Nova srpska demokratija i Pokret za promjene preferiraju zajednički nastup i u tom cilju osnovale su Demokratskog fronta, koji predvodi bivši diplomata Miodrag Lekić.

SNP se, za sada, nije izjašnjavala o mogućnostima da se pridruži Demokratskom frontu, već je jedino ocijenila da u ovom trenutku ne postoje fer i demokratski uslovi za izbore, ali da ih neće bojkotovati ukoliko to ne bude stav i ostalih opozicionih stranaka.

Tagovi: Milo Đukanović, Filip Vujanović, Miodrag Lekić, Demokratska partija socijalista, DPS, SDP, SNP, Pokret za promjene, Demokratski front
PROČITAJ I OVO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
PORAZNO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
ZAGREB - Više od polovice maslinovih ulja koja se na hrvatskom tržištu prodaju kao ekstradjevičanska ne odgovaraju deklaraciji ekstradjevičanskih, alarmantni su podaci Državnog inspektorata, čiji su inspektori u lanjskoj godini uzorkovali i analizirali kvalitetu, sljedivost, senzorska svojstva i autentičnost 25 takvih ulja.
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
ANALITIČARI
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
NEW YORK - Što se tiče korelirane imovine, analitičari su se klonili usporedbe zlata izravno s bitcoinima. Ali primijetili su vrlo snažnu korelaciju između bitcoina i neplemenitih metala - bakra, kositra, cinka - koji se od listopada neprestano kreću prema gore.
Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Komercijalna banka najtrgovanija, indeksi mešoviti
BEOGRAD - Trgovanje akcijama Komercijalne banke doprinelo je danas porastu ukupnog prometa na Beogradskoj berzi u odnosu na utorak, dok su BELEX indeksi završili tgovanje s mešovitim rezultatima.
Yellen: Razmišljamo o digitalnom dolaru
OPCIJE
Yellen: Razmišljamo o digitalnom dolaru
NEW YORK - Digitalni dolar mogao bi biti dobro rješenje za Amerikance koji nemaju pristup bankovnim računima ili sistemima za olakšano plaćanje. To je rekla Janet Yellen, američka ministrica financija.
Zagrebačka burza: Odlični rezultati podigli Končar EI i Petrokemiju
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Odlični rezultati podigli Končar EI i Petrokemiju
ZAGREB - Nešto bolji promet i rast indeksa obilježili su srijedu na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE