GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đukanović ne isključuje mogućnost povratka iako ne razmišlja o tome

Đukanović ne isključuje mogućnost povratka iako ne razmišlja o tome
LIDER DPS-a
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2012 / 15:05
Autor: SEEbiz / Tanjug
PODGORICA - Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nije danas isključio mogućnost povratka na neku državnu funkciju, iako, kako je naveo, u ovom trenutku ne razmišlja o tome.

Upitan da li planira da se kandiduje za premijera ili predsjednika Crne Gore, Đukanović je rekao da trenutno nema takvih ambicija, ali da u potpunosti ne isključuje tu mogućnost.

- To je politika, u njoj se nikad do kraja ne zna šta će se desiti , kazao je Đukanović novinarima.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori održaće se 14. oktobra, dok su predsednički planirani za proljeće naredne godine. Đukanović je kazao da nema nijednog razloga za istovremeno održavanje predsedničkih i parlamentarnih izbora, kako je to zahtevala crnogorska opozicija.

- Ne vidim nijedan razlog za skraćenje mandata predsedniku države Filipu Vujanoviću. Smatram da on svoj posao obavlja u skladu sa Ustavom i u korist državnih interesa Crne Gore, zbog čega treba do kraja da ispuni svoj predsednički mandat , kazao je on.

Lider DPS-a je rekao da dijeli mišljenje premijera Igora Lukšića da je vlada Crne Gore dobro odradila posao. Đukanović je dodao da se ne plaši nikog na političkoj sceni Crne Gore, pa ni Demokratskog fronta koji, za sada, čine Nova srpska demokratija i Pokreta za promjene, a na čijem je čelu bivši crnogorski šef diplomatije i ambasador SRJ u Rimu Miodrag Lekić.

Đukanović je ponovio da će se odazvati pozivu Anketnog odbora o "aferi Telekom" na saslušanje o mogućoj korupciji prilikom privatizacije te kompanije, ukoliko to zakon nalaže.

Članice crnogorske vladajuće koalicije DPS i Socijaldemokratska partija (SDP) ponovo će zajedno nastupiti na parlamentranim izborima. Tako će vladajuća koalicija u Crnoj Gori nastaviti "politički brak", koji traje već 14 godina.

DPS i SDP nastupaju u koaliciji na izborima u Crnoj Gori još od 1998. godine, a, prema dosadašnjim koalicionim sporazumima, DPS-u je pripadalo 80 odsto funkcija u izvršnoj vlasti, dok je SDP imao petinu tog kolača. Iako je u proteklom periodu između DPS-a i SDP-a bilo varnica, pa i žešćim mimoilaženja, članice crnogorske vladajuće koalicije ipak su pokazivale politički kapacitet da zatvore unutrašnje sukobe uoči izbora.

S druge strane, i dalje je otvoreno pitanje opozicionog nastupa na izborima, u jednoj ili više kolona, pošto najjača opoziciona stranka Socijalistička narodna partija (SNP) još uvek nije donela konačnu odluku o tom pitanju. Ostale opozicione stranke Nova srpska demokratija i Pokret za promjene preferiraju zajednički nastup i u tom cilju osnovale su Demokratskog fronta, koji predvodi bivši diplomata Miodrag Lekić.

SNP se, za sada, nije izjašnjavala o mogućnostima da se pridruži Demokratskom frontu, već je jedino ocijenila da u ovom trenutku ne postoje fer i demokratski uslovi za izbore, ali da ih neće bojkotovati ukoliko to ne bude stav i ostalih opozicionih stranaka.

Tagovi: Milo Đukanović, Filip Vujanović, Miodrag Lekić, Demokratska partija socijalista, DPS, SDP, SNP, Pokret za promjene, Demokratski front
PROČITAJ I OVO
Musk izgubio 20 milijardi dolara nakon što se pojavio u TV emisiji
GUBICI
Musk izgubio 20 milijardi dolara nakon što se pojavio u TV emisiji
NEW YORK - Šef tvrtke "Tesla" Elon Musk navodno je osiromašio za više od 20 milijardi dolara otkako se prošlog vikenda pojavio kao gost domaćin u emisiji "Saturday Night Live".
Zagrebačka burza: Različiti smjerovi indeksa, podignut promet
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Različiti smjerovi indeksa, podignut promet
ZAGREB - Kraj tjedna donio je na Zagrebačkoj burzi različite predznake indeksa i odličan promet.
Grčka očekuje prihode od turizma na 40 posto pretkrizne razine
OČEKIVANJA
Grčka očekuje prihode od turizma na 40 posto pretkrizne razine
ATENA - Direktor grčke turističke zajednice SETE izrazio je u petak "suzdržani optimizam" u prognozama ovogodišnjeg oporavka turizma od koronakrize i procijenio da bi prihodi mogli dosegnuti 40 posto razine iz 2019. godine.
TUI odaslao lošu vijest za hrvatski turizam
NIŠTA OD LETOVA
TUI odaslao lošu vijest za hrvatski turizam
ZAGREB - Najveća svjetska turistička kompanija, TUI, jučer je hotelijerima diljem svijeta poslala dopis s detaljnim obrazloženjem svojih operacija ovog ljeta, a posebno onih s britanskog tržišta, na kojem je uspostavljen i poseban režim putovanja ovisno o epidemiološkoj situaciji na pojedinim destinacijama.
Dogecoin uzletio 40 posto, zasluge Musku i Coinbaseu
UZLET
Dogecoin uzletio 40 posto, zasluge Musku i Coinbaseu
NEW YORK - Dogecoin je jutros uzletio više od 40 posto nakon novog tvita Elona Muska i najave Coinbasea da će izlistati ovu kriptovalutu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE