GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković: Postignut dogovor oko zapošljavanja

Đuro Đaković: Postignut dogovor oko zapošljavanja
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2011 / 16:20
Autor: SEEbiz / H
SLAVONSKI BROD - Nakon što je Sindikat metalaca Hrvatske (SMH) prozvao Upravu Đure Đakovića zbog zapošljavanja radnika preko agencije za privremeno zapošljavanje, na današnjem sastanku Uprave i sindikata dogovoreni su načini postupanja u takvim slučajevima.
Predsjednik Uprave Zdravko Stipetić pozvao se na izuzetne poslovne okolnosti zbog kojih će i dalje povremeno angažirati agencije pri zapošljavanju radnika. Takvog je zapošljavanja najviše bilo u tvrtki Specijalna vozila jer je trebalo osigurati određene kadrove na kraće vrijeme.

Radi očuvanja dobrih odnosa sa sindikatom dogovorili smo kako će se institut zapošljavanja preko agencija i dalje koristiti, ali na razini najboljih primjera europske prakse, što znači da ih neće biti više od par posto u odnosu na ukupan broj zaposlenih, kaže Stipetić.

Regionalni povjerenik SMH-a Antun Štivić rekao je kako je Uprava prihvatila da se ubuduće pri zapošljavanju koriste instituti rada na određeno i neodređeno vrijeme, a u izuzetnim situacijama, kao što su bolovanja ili potrebe za određenim kadrovima, koristit će se kratkoročne usluge agencija. Osim toga, u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru inzistirat će na ugradnji odredbe da radnik zaposlen preko agencije ima ista prava kao i ostali radnici.

SMH se prije dva dana javno usprotivio nekontroliranom zapošljavanju radnika preko agencija za privremeno zapošljavanje, tvrdeći da se tako u Hrvatskoj stvaraju radnici drugog reda jer sporazumi o zapošljavanju preko agencija ne obuhvaćaju sva prava iz kolektivnih ugovora.

Sukladno propisima Europske unije, mogućnost zapošljavanja radnika preko privatnih agencija uvrštena je u Zakon o radu, ali metalci su upozorili da je u europskim tvrtkama na taj način zaposleno tek četiri posto radnika, dok kod nas takva praksa uzima sve više maha.

Tagovi: Đuro Đaković, Sindikat metalaca Hrvatske, Petar Stipetić, Antun Štivić, ZSE:DDJH-R-A
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, poduprt ovotjednim snažnim rastom prinosa na američke državne obveznice, dok investitori čekaju nove smjernice sa skorašnje sjednice američkog Feda.
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ANALITIČARI
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ZAGREB - Mladim poljoprivrednicima je nužna pomoć pri pokretanju poslovanja bespovratnim sredstvima za novoosnovana poduzeća, potporu dohotku i mogućnosti kao što je dodatno osposobljavanje, ističu uz ostalo iz konzultantske tvrtke Smarter u analizi mjera kojima bi se potaknula generacijska obnova na selu.
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE