GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ECB: Bitcoin na putu da postane nevažan

ECB: Bitcoin na putu da postane nevažan
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2023 / 08:59
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Kriptovalute su se oporavile na početku nove godine.

Solana je u tjednu uzletjela čak 35 posto, dok je ether porastao pet posto, čime se cijena vratila iznad 1250 dolara prvi put od sredine prosinca. Bitcoin vrijedi nešto manje od 17 tisuća dolara. Naravno, problemima za kripto industriju nije kraj nakon spektakularnog kolapsa FTX-a.

Trenutno su oči uglavnom uprte u tvrtku Digital Currency Group koja proživljava teške trenutke zbog problema svoje dvije podružnice Genesis i Grayscale, Grayscale (najveći upravitelj kriptoimovinom) mogao bi ozbiljno uzdrmati tržište ako bi bio prisiljen prodati svoju imovinu.

Odavno je jasno da Europska središnja banka ne gleda sa simpatijama na bitcoin. Ulrich Bindseil i Jürgen Schaaf nedavno su na blogu objavili da je bitcoin na putu prema irelevantnosti i da trenutno svjedočimo njegovom labuđem pjevu.

Uvjereni su da bitcoin nije prikladan kao investicija, jer ne stvara novčani tok niti dividende, a njegova tržišna procjena temelji se isključivo na špekulacijama. Prošlog mjeseca Standard Chartered je upozorio da bi se bitcoin mogao srušiti čak na 5000 dolara.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, ether, solana, Europska središnja banka
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE