GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste plavi mirovinski fondovi kupili 89,6 posto dionica Ville Dubrovnik

Erste plavi mirovinski fondovi kupili 89,6 posto dionica Ville Dubrovnik
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2021 / 19:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Erste Plavi mirovinski fondovi su od Dogus Croatia i nizozemskog Maritimusa kupili 89,60 posto hotelske tvrtke Villa Dubrovnik te najavili da će u zakonskom roku objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica.

Kako se navodi u objavi na Zagrebačkoj burzi, Erste plavi mirovinski fondovi su s Dogus Croatia te društvom Martimus B.V., koje je osnovano u Nizozemskoj, dana 10. kolovoza sklopili "Share sale and purchase agreement", sukladno kojemu stječu ukupno 743.685 redovnih dionica odnosno 89,60 posto dionica hotelijersko-turističke tvrtke Villa Dubrovnik.

Kako su time Erste plavi mirovinski fondovi neposredno stekli dionice Ville Dubrovnik koje prelaze prag od 25 posto dionica, za njih je sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje dubrovačke tvrtke.

Ponuditelji će, u roku propisanom odredbama Zakona, objaviti ponudu za preuzimanje Ville Dubrovnik, a po odobrenju objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), navodi se u objavi na Burzi, u kojoj se ne navodi vrijednost transakcije.

Dionice Ville Dubrovnik su u drugoj polovici lipnja ove godine uvrštene na Zagrebačku burzu.

Temeljni kapital te hotelsko-turističke tvrtke iznosi nešto više od 83 milijuna kuna, a podijeljen je na 830.019 redovnih dionica, nominalne vrijednost 100 kuna.

Po zadnjim podatcima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), nizozemski Martimus B.V. je držao 51 posto dionica Vile Dubrovnik, a Dogus Croatia 38,60 posto. Manji vlasnički udio ima i država, koja putem Centra za restrukturiranje i prodaju drži 6,13 posto, a preostalih nešto više od četiri posto dionica imaju mali dioničari.

Po podatcima iz današnje objave, u kupnji 89,60 posto dionica Ville Dubrovnik sudjeluje nekoliko Erste Plavi obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

Tako je sklapanjem ugovora s Dogus Croatia i Maritimusom najveći udio u Villi Dubrovnik od 85,78 stekao Erste Plavi obvezni mirovinski fond kategorije B, dok su manje udjele stekli - Erste plavi obvezni mirovinski fond kategorije A; Erste Plavi Expert - dobrovoljni mirovinski fond; Zatvoreni dobrovoljni cestarski mirovinski fond; Erste zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond, Nestle zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond; Policijski zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond te Pošta zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond.

Tagovi: Erste plavi, Villa Dubrovnik, Martimus B.V., Dogus Grupa
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE