GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Etnoland iz Pakova Sela osvojio Međunarodnu nagradu za kreativni turizam

Etnoland iz Pakova Sela osvojio Međunarodnu nagradu za kreativni turizam
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 18:29
Autor: SEEbiz
PAKOVO SELO - U konkurenciji među 19 zemalja jugoistočne Europe gdje obitava preko 340 milijuna stanovnika, ETNOLAND Dalmati u Pakovu Selu osvojio je međunarodnu nagradu Big SEE Tourism Award 2020 u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj”.

Nagradu je dodijelio Zavod Big iz Slovenije 22.10.2020. i jedini dobitnik u Dalmaciji u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj” je tematski park ETNOLAND Dalmati.

Dodjela nagrade se trebala održati u Ljubljani, Slovenija, ali zbog pandemije izazvane koronavirusom, ista je održana virtualno.

Joško Lokas, vlasnik i idejni začetnik ovog projekta nam kazuje:

“Sretni smo što ovu prestižnu nagradu donosimo u Hrvatsku i Dalmatinsku Zagoru, te činjenicom da je naš projekt prepoznat i na međunarodnoj razini. Ni u teškim vremenima ne smijemo prestati pričati o sebi i o dostignućima naših predaka. Svaki suhozid, svaka bunja i svaki susak su dio nas i imaju priču. A mi je pričamo. Ova nagrada je na ponos svima nama. ”

ETNOLAND Dalmati ima Etnografsku zbirku u Pakovu Selu koja je upisana u registar kulturnih dobara pri Ministarstvu kulture RH. Na interaktivan i moderan način se posjetitelje upoznaje s identitetom i temperamentom Dalmacije, a za potpuni doživljaj posjetitelja se pripremaju tradicionalne delicije. Jedna od glavnih okosnica priče je drniški pršut koji u ovim krajevima ima stoljetnu tradiciju. Osim što posjetitelji mogu doživjeti turu s vodičem uživo, priču je moguće i poslušati pomoću audio uređaja. Unutar tematskog parka ETNOLAND se nalazi i Skulptura 3 slavnog hrvatskog kipara Nikole Vudraga.

Ponuda tematskog parka ETNOLAND uključuje i sadržaje za djecu, čime se stvara jedinstveni kompleks. Nakon brojnih nacionalnih nagrada, ovaj tematski park ostvario je i međunarodni uspjeh u konkurenciji zemalja koje uključuju među ostalim Italiju, Austriju, Cipar, Tursku, Srbiju, Crnu Goru, Grčku.

Nagradu dodjeljuje Zavod Big – vodeći zavod za sustavno istraživanje, ocjenjivanje i promociju kreativne snage i poslovnih potencijala jugoistočne Europe, sa sjedištem u Ljubljani, Slovenija. Zavod Big spaja 19 zemalja i preko 340 milijuna stanovnika. Države koje su uključene su: Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Cipar, Češka, Grčka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Turska.

Tagovi: Etnoland, Pakovo Selo, Zavod Big, Joško Lokas, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE