GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EU podiže carine na indijski i indonezijski čelik

EU podiže carine na indijski i indonezijski čelik
ČELIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2022 / 11:57
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - Europska unija podići će carine uvoz proizvoda od nehrđajućeg čelika iz Indije i Indonezije zbog subvencija koje uključuju i potporu iz Kine.

Europska komisija provela je istragu i utvrdila da su indijska i indonezijska vlada subvencionirale kompanije povlaštenim zajmovima, carinskim olakšicama i jeftinom nabavom sirovina, dijelom zbog ograničenja njihovog izvoza.

Indonezijske proizvođače nehrđajućeg čelika subvencionirala je i Kina, koja je zauzvrat osigurala više indonezijskih sirovina nikla, utvrdila je Komisija.

To je druga europska istraga o kineskom subvencioniranju inozemnih kompanija, ističe Reuters, podsjetivši da je EU 2020. uveo antisubvencijske carine na materijal od staklenih vlakana i proizvode kineskih kompanija i njihovih partnera u Egiptu.

Zato su indonezijskim i indijskim proizvođačima uvedene antisubvencijske carine na proizvode od hladno valjanog nehrđajućeg čelika po stopama u rasponu od 4,3 i 21,4 posto, objavio je u srijedu službeni bilten EU-a.

Bruxelles je kompanijama iz dvije azijske zemlje već uveo antidampinške carine.

Indonezijskom IRNC-u uvedena je antisubvencijska carina od 21,4 posto, čime je ukupna carinska stopa porasla na 30,7 posto.

Indijskim tvrtkama Jindal Stainless i Jindal Stainless Hisar uvedena je antisubvencijska carina od 4,3 posto, pa njihova ukupna carina sada iznosi 14,3 posto.

Nove carine stupile su na snagu u četvrtak, a cilj im je, kako kažu u EK, sanirati štetu nanesenu proizvođačima iz EU-a kao što su Acerinox i Outokumpu.

Indonezija je priopćila da zaključci istrage EU-a nisu uzeli u obzir argumente i dokaze koje je njezina vlada iznijela u istrazi, a "jasno pokazuju" da Jakarta ne subvencionira industriju nehrđajućeg čelika, rekao je ministar trgovine Natan Kambuno.

Tagovi: Europska unija, čelik, indijski čelik, Jindal Stainless, Jindal Stainless Hisar
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE