GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EU tržišta: Kineski podaci podigli indekse

EU tržišta: Kineski podaci podigli indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2020 / 10:27
Autor: SEEbiz / H
FRANKFURT - Paneuropski Stoxx 600 indeks oko 9,45 sati bio je u plusu 0,6 posto, pri čemu su najviše na dobitku dionice naftnih kompanija, u prosjeku za 1,2 posto.

Istodobno, frankfurtski DAX porastao je 0,48 posto, na 12.735 bodova, londonski Ftse za 0,93 posto, na 6.088 bodova, a pariški CAC za 0,76 posto, na 4.926 bodova.

Sudeći po najnovijem podatku o usporavanju deflacije proizvođačkih cijena, industrijska proizvodnja u Kini postupno se vraća na razine prije pandemije, i to zahvaljujući oporavku potražnje, državnim poticajima i iznenađujuće otpornom izvozu. Naime, kineski statistički zavod objavio je da su proizvođačke cijene u srpnju usporile pad na 2,4 posto na godišnjoj razini, nakon lipanjskog potonuća od 3 posto.

Uz naftni sektor, to je potaknulo investitore na kupnju dionica i u ostalim sektorima senzitivnima na gospodarske cikluse, poput banaka, proizvođača vozila i farmaceutske industrije.

Dobitke na burzama jutros donekle ograničava tehnološki sektor, koji je u prosjeku u minusu 0,9 posto.

Ovoga tjedna očekuje se skromni obujam trgovanja na europskim burzama, jer je mnogo investitora na ljetnom godišnjem odmoru.

Tokijska burza danas nije radila zbog praznika.

Tagovi: EU tržišta, FTSE100, STOXX 600, kineska ekonomija, DAX, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE