GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.: Jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Hrvatskoj

Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.: Jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Hrvatskoj
FONDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2022 / 09:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Eurizon Asset Management Croatia društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima (skraćeno ime: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.) je prije 29. studenoga 2021. poslovalo pod imenom PBZ Invest d.o.o.

Osim promjene naziva Društva, promijenili su se i nazivi fondova kojima društvo Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. upravlja, a Privredna banka Zagreb d.d., također član Intesa Sanpaolo Grupe, ostala je i dalje najznačajniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.

O snazi korporativnog poslovanja, kao i o najsuvremenijoj ponudi investicijskih proizvoda najbolje govori podatak da je Društvo efikasno poslovalo u Republici Hrvatskoj pod imenom PBZ Invest d.o.o. više od dva desetljeća, a od 2013. godine dio je Eurizon obitelji koju predvodi Eurizon Capital SGR, društvo koje sa svojim supsidijarima predstavlja Diviziju za upravljanje imovinom Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najstabilnijih i najprofitabilnijih banaka u Europi.

Kontinuirani rast kroz inovacije, visoki profesionalni i stručni standardi te proces poslovanja po načelima održivosti, povjerenja i inovativnosti, glavne su odlike djelovanja Eurizon Asset Management Croatia d.o.o., drugog najvećeg društva za upravljanje UCITS investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj s tržišnim udjelom većim od 24% . Društvo u ovom trenutku upravlja s više od 5,4 milijardi kuna imovine kroz 13 fondova i 173 pojedinačna portfelja, a dobitnik je i brojnih nagrada struke, Udruženja investicijskih fondova pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, posebice, u zadnjih nekoliko godina, za svoje UCITS fondove PBZ Equity, PBZ D-START, PBZ Bond i PBZ Conservative 10 .

Promjena imena i dizajna logotipa klijentima nije uzrokovala nikakve dodatne promjene te su oni zadržali sva prava i obveze koje proizlaze iz postojećih ugovora s PBZ Investom. Klijenti Društva mogu i dalje trgovati udjelima kroz postojeće distribucijske kanale PBZ-a, kao i putem društva Hrportofolio d.o.o., kojem je društvo Eurizon Asset Management Croatia delegiralo poslove distribucije.

„Već više od dva desetljeća ovo Društvo stvara i upravlja investicijskim rješenjima kojima želimo zadovoljiti potrebe više od 65.000 naših klijenata u Hrvatskoj. Još od 2013. godine u poslovnim procesima našeg Društva primjenjujemo vrijednosti, znanja i najbolje prakse Eurizona. Drago nam je što ćemo pod našim novim imenom, Eurizon Asset Management Croatia i nadalje s velikom predanošću, na domaće tržište donositi još više novih inovativnih proizvoda, fokusirani na potrebe naših klijenata, naših partnera i zajednice u kojoj poslujemo“, ističe Marin Hrešić, predsjednik Uprave Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.

„Eurizon je izrazito usmjeren na jačanje međunarodne prisutnosti u Europi i svijetu pri čemu Hrvatska predstavlja važan dio naše razvojne strategije u istočnoj Europi. Zaista smo ponosni na naš supsidijar Eurizon Asset Management Croatia, koja je važna okosnica hrvatske industrije upravljanja imovinom. Ovaj proces rebrandinga označava važnu prekretnicu na putu zbližavanja naših tvrtki i snažno vjerujemo da će nam ovaj korak omogućiti unaprjeđenje ponude i usluga klijentima u Hrvatskoj, kojima ćemo donijeti još više međunarodnog iskustva i stručnosti“, izjavio je Saverio Perissinotto, glavni izvršni direktor Eurizona.

Eurizon Capital SGR je kontinuiranim rastom kroz inovacije u više od 35 godina poslovanja zauzeo poziciju jednog od europskih lidera u području upravljanja imovinom . Posluje kroz deset upravljačkih centara i globalno je prisutan u 24 zemlje putem svojih lokalnih podružnica, prodajnih ureda, vanjske distribucije i suradnji s partnerima. Eurizon je prisutan i u Aziji preko supsidijara Eurizon Capital (HK) Limited u Hong Kongu, te s preko 49% vlasničkog udjela u društvu Penghua Fund Management . Zajedno s društvom Penghua Fund Management Eurizon je na kraju rujna 2021. upravljao s 562 milijarde eura imovine .

1 Izvor: HANFA, na dan 30.9.2021
2 Izvor: HANFA i Društvo, na dan 30.9.2021.
3 Izvor: Udruženje investicijskih fondova pri HGK. Više detalja o nagradama možete pronaći na internetskoj stranici Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. http://www.eurizoncapital.com/hr.
4 Eurizon je na razini 11 prema Broadridgeu prema imovini pod upravljanjem na kraju kolovoza 2021.
5 Penghua Fund Management je upravljao sa 130 milijardi eura imovine na dan 30.9.2021.
6 Izvor: Eurizon, na dan 30.9.2021.

Fotografija:  Eurizon Asset Management Croatia 




Tagovi: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o., PBZ Invest, Marin Hrešić
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE