GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EURO 2012: Slabije zanimanje za "nogometne" aranžmane

EURO 2012: Slabije zanimanje za
NAVIJAČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2012 / 16:03
Autor: aranžmane
ZAGREB - Putničke agencije u Hrvatskoj uoči Europskog nogometnog prvenstva EURO 2012, koji se u Poljskoj i Ukrajini održava od 8. lipnja do 1. srpnja, ne bilježe veću 'navalu' navijača na aranžmane za to natjecanje s obzirom na relativno visoke cijene i manjak smještaja u odredištima gdje će igrati hrvatska nogometna reprezentacija, a ne vjeruju ni da će se to bitnije odraziti na lipanjske rezultate u hrvatskom turizmu.
Zbog tih razloga na EURU 2012 će, kako smatraju u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS), biti otprilike jedna trećina hrvatskih navijača od onih koji su bili na prethodnom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. godine. Po nekim neslužbenim procjenama, navijača će biti i pet puta manje.

Hrvatska utakmice u skupini igra u Poznanu (10. lipnja protiv Irske i 14. lipnja protiv Italije) te Gdansku (18. lipnja protiv Španjolske).

Na svakoj se utakmici hrvatske reprezentacije očekuje šest do sedam tisuća naših navijača, koliko je i karata u opticaju za hrvatske navijače, a po procjenama većina će ih na utakmice putovati u vlastitom aranžmanu, dio njih i posredstvom agencija i saveza.

Neki od njih smjestit će se u njemačkim gradovima i graničnim mjestima s Poljskom, a neki čak i u Berlinu koji ima više od 500 hostela i tisuću hotela od kuda će putovati oko 280 kilometara do mjesta Poznan u Poljskoj gdje Hrvatska igra prve dvije utakmice.

Postoji i kombinacija s 'navijačkim vlakom' koji u organizaciji Kluba navijača 'Uvijek vjerni' i agencije Speranza ide na sve tri utakmice, a predviđeni su i zrakoplovi/charteri kojima se može putovati na jedan dan u Poljsku i nazad na pojedine utakmice.

Niz je agencija koje nude organizirane odlaske na utakmice u Poljsku sa smještajem, primjerice i Ban Tours, Kompas, Atlas, Uniline i druge, ali i Hrvatski ferijalni hostelski savez (HFHS).

Iz tog saveza ističu da bilježe relativno dobro zanimanje za svoje programe u poljskim gradovima Poznan i Gdansk gdje Hrvatska igra utakmice i koji su po cijeni nešto povoljniji od ostalih aranžmana zahvaljujući suradnji sa poljskim udruženjem hostela.

U agencijama napominju i da su osim za utakmice u skupini u Poljskoj spremni i za Ukrajinu u slučaju da se Hrvatska plasira dalje u četvrtfinale, ali općenito ističu za sada neočekivano slab interes individualaca za te programe, dok iz nekim napominju da za sada 'nogometne' aranžmane više prodaju korporativnom segmentu, za nagradne igre i slično.

Na pitanje što misle o utjecaju tih natjecanja na rezultate u hrvatskom turizmu u lipnju, iz turističkih agencija kažu kako vjeruju da to neće imati veći utjecaj, jer nisu imala ni slična prethodna prvenstva, iako je, kažu, moguć manji pad s pojedinih stranih tržišta.

Zbog tog su natjecanja neke od njih već unaprijed u tim terminima u suradnji sa hotelijerima i drugim partnerima ponudili u Hrvatskoj nešto niže cijene, a važnim napominju i da su se hotelijeri i ugostitelji kao i prije dobro pripremili da sportskim 'fanovima' omoguće kvalitetno negledanje utakmica.

Tagovi: Ban Tours, Kompas, Atlas, Uniline, EURO 2012.
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Pojačana aktivnost stranih investitora
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Pojačana aktivnost stranih investitora
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je danas, posle dugo vremena, zabeležen visok nivo aktivnosti stranih investitora na tržištu akcija, a indeksi su se umereno oporavili od jučerašnjih gubitaka.
Zagrebačka burza: Katastrofalan promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Katastrofalan promet i pad indeksa
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u srijedu su pali, u danu u kojemu nijednom dionicom nije ostvaren promet veći od milijun kuna.
MMF: Zelena tranzicija potaknut će neviđenu potražnju za metalima
PROCJENE
MMF: Zelena tranzicija potaknut će neviđenu potražnju za metalima
ZAGREB - Prijelaz na obnovljive izvore energije mogao bi u idućim desetljećima zahtijevati čak tri milijarde tona metala poput kobalta i litija, a proizvođači će teško pratiti snažnu potražnju, upozorio je u srijedu Međunarodni monetarni fond (MMF).
Dolar oslabio prema košarici valuta
FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta
LONDON - Dolar je u srijedu oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, na kojima i dalje vlada poboljšano ozračje pa su investitori skloniji riziku, a u njihovu su fokusu opet potezi središnjih banaka.
Atlantic, HPB i Modra špilja dobitnici priznanja za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja
PRIZNANJA
Atlantic, HPB i Modra špilja dobitnici priznanja za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja
ZAGREB – Kvaliteta korporativnog upravljanja bila je tema današnjeg okupljanja gospodarske zajednice na konferenciji Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) „Korporativno upravljanje u Hrvatskoj – Održiva poduzeća kao jamac ekonomskog rasta“.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE